Parlament

Parlament

2018. december 31., hétfő

2018-ban is csak jó dolgok történtek!

Azzal zártam 2017-et, hogy csak jó dolgok történtek. Hát akkor mit írhatnék 2018-ról?

Család

A kis Eliza megszületése

Kisebbik unokaöcséméknél újabb kislány született, így most már nővéremnek négy lányunokája, édesanyámnak négy lány dédunokája van! Kezdenek a lányok dominálni a családban.

Orsi férjhez ment

Sokat posztoltam Orsi esküvőjének előkészületeiről, magáról az esküvőről, és még esküvői fotókat is közzétettem. Az ifjú asszony nagy örömünkre a karácsonyt velünk töltötte, most pedig épp Bori lányunk van velük kinn Izraelben.

Külföldi utazások

Idén négyszer jártam külföldön, kétszer síelni (először a családdal, majd volt osztálytársaimmal), nyáron Észak-Tirolban és Dél-Bajorországban nyaraltunk, és Orsi esküvőjét is összekötöttük egy kis izraeli utazással.
Családi síelés Murauban
Síelés osztálytársaimmal
Dél-Bajorország (Eibsee)
Izrael, Tel Aviv

Belföldi utazások

A tavaszi szünetben pár napot Siklóson, a nyár elején pedig néhány napot Balatonszemesen töltöttünk.
A siklósi vár
Balatonszemes
Sok helyen voltunk egynapos kirándulásra, még az 50. Kék Szalag vitorlásversenyen is részt vehettem (persze csak nézőként).

Indulás előtt a kikötőben
Geoládázással egybekötött kirándulás húsvétkor
Idén viszonylag kevés (42) geoládát találtunk meg.

Kultúra

Idén is sokat voltunk színházban és viszonylag sok könyvet sikerült elolvasnom.

Könyvek

Színház

Januárban egy Cseh Tamás-emlékkoncerten voltunk, júniusban a Zeneakadémián a Budapesti Fesztiválzenekar egy koncertjén, és ma este még vár ránk a Budapest Bár a MomKultban.

Szakma

Annak ellenére, hogy darabszámra 2018-ban viszonylag sok szerződésünk volt, árbevételünk messze elmaradt a várttól, ezért cégünk átalakítását, karcsúsítását határoztuk el. Az ötfős cégünk két főre apadt, egy kétszemélyes mérnökirodaként fogunk a jövőben működni, erről részletesebben biztosan posztolok majd.
A fejlesztési feladatok a mai világban egyre fogynak, leginkább tervezési/rendszerintegrációs és kivitelezési munkáink voltak. Tavaly egyáltalán nem volt szoftverfejlesztési megbízásunk, idén azonban több is, én magam két témán is részt vettem: A Dunamenti Erőmű villamos technológiai irányítási rendszerével követtük az elmúlt évek technológiai változásait, valamint egy időkonverziós programot fejlesztettem a Paksi Atomerőmű részére.

Lányok

Bori

Bori szintén saját blogot vezet, akit érdekel, itt olvashatja. Hivatalosan sokat van külföldön, de idén tavasszal egy önálló portugáliai utazásra is vállalkozott. Elnyerte a Tom Lantos Intézet egyik kutatási pályázatát is.
Bori Portugáliában kinti szállásadójával

Orsi

Bár a legnagyobb esemény az életében az esküvője volt, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy héber nyelven elvégzett egy főiskolát és jelenleg Izrael egyik legnagyobb szállodájában, a Tel Aviv-i Intercontinental David szállodában dolgozik, ahol angol a munkanyelv és jelenleg műszakvezető a recepción.
Az esküvőjük előtt egy elő-nászúton Párizsban voltak, igazi nászutuk pedig Portugáliában volt.
Orsi Párizsban

Petra

Petra a kilencedik osztályt matematika/informatika fakultáción kezdte el, de változatlanul rajong a történelemért is, ingadozik a reál és humán tudományok között. Ősztől röplabdázni kezdett a Vasasban, és változatlanul örömmel (és sikeresen) zongorázik.
Petra Yaffoban
Kedves, drága, kitartó olvasóim. 2018-ra búcsúzom Tőletek. Mulassatok jól a szilveszteri buliban, de legyetek józanok 2019-ben. Minden lépéseteket a szívetek vezesse az új évben is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése