Parlament

Parlament

2018. január 3., szerda

Családi síeléssel köszöntöttük 2018-at

Idén sógornőmékkel Murauban, a Kreischbergen síelt a család, akárcsak 22 évvel ezelőtt első ausztriai síelésünkkor. De haladjunk szép sorjában.
Sógorom már tavaly tavasszal lefoglalt egy szilveszteri szállást Mariahof-ban, 30 km-re a Kreischbergtől. Családi sízést terveztünk sógornőmékkel, lányaikkal és csatolt részeikkel (Eszter férjével és egyéves kisfiával és Mimi barátjával). Mi négyen, vagyis összesen 11-en voltunk a családból, hozzánk csapódott két baráti család, akiket már ismertünk közös síelésből vagy közös szilveszterezésből, így voltunk összesen 18-an.
Sógornőmékkel ez volt az ötödik közös síelésünk, íme az előzők:

  • 1996-ban együtt síeltünk a Kreischbergen, a Murau-hoz közeli Ranten-ben volt a szállásunk. A hegyen jóval kevesebb lift volt, mint most. Csak Bori volt velünk, ő is mindössze 4 éves volt.


1996 - Murau
  • A következő közös síelésre 12 évet kellett várni. 2008-ban Schladmingban töltöttük el a síszezon utolsó hetét egy Rohrmoos nevű település meglehetősen elegáns panziójában, közvetlenül a sípálya mellett. Még kivilágított éjszakai szánkópálya is volt. A kis Petra ugyanúgy 4 éves volt, mint az előző közös sízésen Bori.

2008 - Schladming
  • Három év múlva, 2011-ben már Nassfelden koptattuk a pályát közösen, Sonnleitenben volt pályaszállásunk, de meglehetősen rossz időnk. Ez volt az utolsó közös sízésünk sógornőmékkel, amin Orsi is velünk volt.
2011 - Nassfeld
  • 2014-ben sógornőmék már megszokott nagy baráti társaságához csatlakoztunk a Zell am See - Kaprun sírégióban, egy Fusch nevű faluban szálltunk meg. Itt síeltem életemben a legmagasabban, 3000 méter fölött.
2014 - Kaprun
Idén negyedik ízben töltöttük a szilvesztert Ausztriában, síeléssel összekötve. A korábbiak:
  • 1998-99 fordulóját a Gerlitzen-nél töltöttük, Annenheim-ben volt a szállásunk. Ekkor sízett Orsi először velünk, ő is mindössze 4 éves volt, de nagyon ügyes.
  • 2000-2001 fordulóján Murauban, egy ifjúsági szálláson ünnepeltük az újévet.
  • 2004-2005 fordulóján Kati Petrával otthon maradt, mi hármasban a két nagylánnyal egy volt osztálytársam által szervezett túrán voltunk a Gerlitzenen ugyanabban a panzióban, ahová a Szilágyi gimnázium sítúráit is szervezik.

2004-2005 - Gerlitzen
A közös síelések és az újévköszöntéssel egybekötött síelések után lássuk a mostanit.
Mindössze négy napot síeltünk, de mindenféle időből kijutott nekünk. Az első nap napos volt, de rettenetesen hideg. Második napon már melegedett, de délutánra elkezdett hullani a hó. Harmadik napon ragyogó napsütésünk volt. Negyedik napon egész délelőtt szakadt a hó és még köd is volt a pályán.
A szilveszter este kedélyesen telt iszogatással, társasjátékokkal, zenehallgatással. Éjfélkor pezsgővel koccintottunk, meghallgattuk a Himnuszt majd igazi bécsi roppanós virslit ettünk. Volt némi tánc is, de nem vittük túlzásba.
Másodikán indultunk haza, de Borit még leadtuk Grazban a barátnőjénél, nála tölt két napot és vonattal jön haza. Itt van néhány fotó a sítúránkról:
Szállásunk környéke

Pál család a csúcson
A négy unokatesó


Szakadó hóesésben

Katival

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése