Parlament

Parlament

2023. október 25., szerda

Béke - שָׁלוֹם - سلام

Béke (héberül shalom, arabul szalamon), na az pont nincs Izraelben (azt tudtátok, hogy a héber eredetű Salamon név békés, szelíd embert jelent?). Az viszont nagyon megható, hányan érdeklődnek Orsiék helyzetéről. Olyan ismerősök hívnak fel minket, akikkel már évek óta nem beszéltünk, hogy megtudakolják, rendben van-e minden a lányunkkal és unokánkkal.

Izraelben a konfliktus kirobbanása után bezártak a bölcsődék, óvodák, iskolák. Lassan már újra indulnak, de az állam csak olyan bölcsik működését engedélyezi, ahol van óvóhely. Sajnos unokánk bölcsije nem ilyen, úgyhogy Orsi még mindig otthon van a kicsivel, és ő igyekszik a béke szigetét megteremteni a kicsinek. Különféle foglalkozásokat, "szakköröket" tart Yaarulinak, ehhez nagy segítségére vannak az interneten a különféle tematikus oldalak. Szívesen fogadna a bölcsődétől is tanácsot, de állítólag a fő dadusnéni annyi ismerősét és hozzátartozóját veszítette már el, hogy elveszítette a motivációját és letargiába zuhant.

Orsi viszont óvónéninek is beválna, és rendszeresen küld fotókat és filmeket a foglalkozásokról, amiket kislányának tart. Íme néhány:

Sütés-főzés szakkör

Tornaóra

Színek-formák

Olvasásóra

Festés-rajzolás


Zeneóra

Játszóterezés

Hát így telnek Izraelben egy háborús baba békés napjai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése