Parlament

Parlament

2022. január 15., szombat

2010-2013-2022

A kézilabda Európa-bajnokságnak egy nagyon fontos dolgot köszönhetünk. Annak ellenére, hogy a fertőzésszám ugrásszerűen emelkedik, a 20 000 férőhelyes MVM Dome-ban a mérkőzések telt ház mellett zajlanak, és senki nem kéri számon a nézőkön a szájmaszk viselését. Lényeg, hogy tavaly jóval kisebb fertőzésszám mellett sem lehetett megtartani a Szilágyi Erzsébet Gimnázium szalagavató bálját, viszont idén engedélyezettek a rendezvények.

2010-ben Borit, 2013-ban Orsit, tegnap pedig a legkisebbet, Petrát volt módom felkérni a szalagavató bálon.


Borival 2010-ben

Orsival 2013-ban

Petrával 2022-ben
Mindhárman a Szilágyiban végeztek, Bori szalagavatója a Móricz Zsigmond Gimnázium aulájában volt (fenn a Törökvész úton, nem az én régi alma máteremben), Orsié a Kertészeti egyetem aulájában, Petráé pedig az ELTE Gömbaulájában, ahol 2014-ben Bori átvette az alapfokú diplomáját.

Petra hónapok óta úgy készült erre az eseményre, mintha az esküvőjéről lenne szó. A ruhát talán már fél évvel ezelőtt lefoglalta, a báli fehér cipő vásárlása pedig igen kalandosra sikerült: Ősszel elmentünk az Ázsia Centerbe fehér cipőt venni. Rögtön az első cipőboltban volt is megfelelő, de komoly ember nem vásárol az első boltban, ezért végig jártuk az üzletház mindkét épületének összes cipőboltját, majd három és fél óra múlva a legleső üzletben megvettük azt a cipőt, amit legelőször kinéztünk.

De természetesen külön ruhát és cipőt kellett vásárolni az afterpartyra, aztán volt a hagyományos sötét szoknya - matrózblúz kombó a szalagtűzési ceremóniához.

A táncpróbák már három hónapja zajlanak, és mivel Petráék osztályában kevesebb a fiú, Petra a tizedikes évfolyamból "vadászott" magának egy nyalka legényt, akit persze a baráti társaságából is ismert.

Képzeljétek el, hogy a szalagavató előtti délutánon arra mentem haza a munkahelyemről, hogy négy 18 éves lány öltözködik a nappaliban :DDD.

Feleségem meg van győződve, hogy az élet császára vagyok, mert bár csak fél hattól volt a beengedés a helyszínre, mi hátulról, a művészbejárón lopakodtunk be, így baromi jó helyet sikerült foglalnunk. Pedig csak arról volt szó, hogy ugyanott mentünk be, ahol Bori diplomaosztóján is.

Az esemény a szalagfeltűző ceremóniával kezdődött.

Petra következik

Különféle vendégprodukciók mellett levetítették a két osztály filmjét, majd felváltva jöttek az A-sok és B-sek osztálytáncai és keringői.

Részlet az osztálytáncból

Részlet az osztálytáncból

Részlet a keringőből

Részlet a keringőből

Ezután megkezdődött az össztánc, fotózkodás a kis hercegnőkkel. Íme három családi fotó 2010-ből, 2013-ból és 2022-ből, amiből azt is láthatjátok, miből lesz a cserebogár:

Bori szalagavatóján

Orsi szalagavatóján

Petra szalagavatóján (Orsi hivatalosan távol)

A kis hercegnők pedig ragyogtak, akár a csillagok:


Nem lenne teljes a bászámolónk, ha nem említenénk meg azokat, akik nem lehettek itt Petra szalagavatóján. 2010-ben és 2013-ban még három nagyszülő volt jelen a szalagavató bálon.

A három öreg, anyósom, anyám és apám 2013-ban

Orsi orvosi javaslatra nem vállalta az utazást Budapestre: részint a járványhelyzet miatt, részint pedig azért, mert márciusra babát vár. De csitt, ezt nem akarom elpénecolni.

A fiatalokat busz vitte az afterpartyra a Kopaszi-gáton találhat Le Bistro nevű szórakozóhelyre, Petra hat körül ért haza, de fél kilenckor már talpon volt, hogy megnézhesse a felvételeket. Be is szúrom ide a keringőről és az osztálytáncról készült filmek linkjét:

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése