Parlament

Parlament

2022. január 4., kedd

Patchwork-alaptörvény

Tíz éve, 2012 január 1-től hatályos Magyarország alaptörvénye, melyet még abban az évben háromszor módosítottak, majd az elmúlt tíz év során még további hatszor, utoljára 2020 december 22-én. Olyan foltozott szegény, mint Tibus bohóc nadrágja.

Mostanában azon tanakodik az egyesült ellenzék (Egységben Magyarországért, tessék jól megjegyezni!), hogy ha a tavaszi országgyűlési választásokon nem sikerül alkotmányozó többséget szerezniük, hogyan módosíthatnák vagy helyezhetnék hatályon kívül tekintélyét vesztett, ütött-kopott alaptörvényünket.

Nos, én azt hiszem tudom a megoldást, ugyanis birtoklom annak a Magyar Közlöny-különszámnak egy példányát, mely az alaptörvényt tartalmazza. Ennek kipreparált első oldalát láthatjátok fenn, de itt lent ez az utolsó lap.

Azt hiszem jól látható a két aláíró, Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Na most az itt a gond, hogy Kövér László köztudottan jogi doktor, bizonyos körülmények között használja is a Dr-t a neve előtt, például az Országgyűlési Őrség oldalán. Schmitt Pálról viszont köztudott, hogy azért kellett lemondania elnöki címéről, mert Phd. fokozatát plágiummal szerezte, ezért a Testnevelési Egyetem doktori tanácsa megfosztotta doktori címétől. Vagyis az Alaptörvényen szereplő aláírás is érvénytelen. Vagyis az Alaptörvény is érvénytelen.

Hej, ha ez tényleg ilyen egyszerű volna! De azért tényleg micsoda rangkórság kell ahhoz, hogy egy igazi doktor mellett, aki nem használja titulusát, oda kanyarintsa az ebül szerzett Dr-t.

2011 decemberében teljes gőzzel üzemelt a törvénygyár, hogy megalkossák azokat a a sarkalatos törvényeket, melyek szükségesek az Alaptörvény életbe lépéséhez. Így született meg a 2011. évi CCIV. sz. törvény a nemzeti felsőoktatásról, melyet a 2011 december 30-án megjelenő Magyar Közlöny 165. számában hirdettek ki. A törvény több mint öt évig változtatás nélkül érvényben volt, egészen 2017. április 10-éig, a sürgősséggel elfogadott lex-CEU érvénybe lépéséig. Hogy miért érdekes ez? Hát azért, mert egy tavaly ősszel megjelent írásában a miniszterelnök azt találta állítani, hogy "a ’90-es években Soros hűséges szövetségese, Magyar Bálint, a liberális-exkommunista kormány oktatási minisztere olyan szabályt hozott, amely a magyar egyetemekkel szemben indokolatlan versenyelőnyt biztosított a Soros-egyetemnek." 

Ezek szerint ebben a "versenyelőnyben" Orbán Viktor, mint Soros György akkori szintén hű szövetségese nem látott semmi kivetnivalót, sőt egy új törvényben erősítette meg.

Orbán és Soros 2011-ben még puszi pajtások voltak

Aztán 2017 februárjában Putyin Budapesten járt, és súgott valamit Orbán fülébe:


És ekkor már nagyon sürgőssé vált a CEU ellehetetlenítése. Így esett, hogy még öt év után is saját korábbi törvényükről kell bizonygatniuk, hogy az valójában Magyar Bálint és Soros György mutyija. Szánalmas.

Úgy hallani, Putyin még idén februárban ismét felkeresi Orbánt. És Putyin nagyon szeret sugdosni. Aggódva várom, hogy most mi lesz az a baráti szívesség, amire megkéri magyar barátját.

Bármi legyen is az, ne hagyjuk, hogy Orbán teljesíthesse a kérését!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése