Parlament

Parlament

2021. augusztus 13., péntek

Egy álhír megszületése

Gender-népszavazásnak nézünk elébe. Többek között arról fogunk szavazni, hogy támogatjuk-e, hogy szülői hozzájárulás nélkül kiskorúaknak nemváltó műtétet népszerűsítsenek, vagy kiskorúakon nemváltó műtéteket végezzenek el. Bár az illetékesek egyikre sem tudtak hazai példát, de "Hannibal ante portas", a veszély már itt van a közelünkben, melynek alátámasztására naponta látunk az állami médiában elrettentő példákat.


Persze az okokat jól tudjuk: az országgyűlésnek megint sikerült egy otromba törvényt létrehoznia, amelyben a pedofíliát összemossák a homoszexualitással, és ez nemcsak hazánkban, de az Unióban is kiverte a biztosítékot, kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen.

De tudjuk: ha támadják, meghosszabbítjuk Bicskéig. Először nemzeti konzultációs kérdésként tették fel a magyaroknak azt a kérdést, hogy egyetértünk-e azzal, hogy Soros György szervezetei támadják a gyermekvédelmi törvényt, majd a nyomás fokozódásának hatására a kormány népszavazást írt ki már kifejezetten gender-témában.

Ritkán van lehetősége az embernek arra, hogy egy álhírt a kipattanása napján tetten érjen. Ma délben a 168Óra azt a hírt jelentette meg, hogy "Skóciában négy éves kortól változtathatnak nemet a gyerekek, szülői beleegyezés nélkül". A hír később más magyar hírportálokon is megjelent, így például a Mandíneren vagy a bennfentes.net-en. A cikkek egy külföldi forrást, jelölnek meg, a Daily Mail-t, amely viszont a Telegraph cikkére hivatkozik. Később több további külföldi portál is hozta a hírt, például Newsweek vagy a The Times. Közös jellemzője a cikkeknek, hogy valamennyien a skót kormány oktatási minisztériuma által az iskoláknak kiadott 70 oldalas irányelvre hivatkozik, de egyik sem hoz linket az adott dokumentumra.

Szerencsére a Google a barátunk, a publikáció természetesen nyilvánosan elérhető. Ebből természetesen egész más derül ki, mint amit az említett kattintásvadász cikkek sugallanak. Már az előszó leszögezi:

"Bár az iránymutatás elsődleges célja, hogy segítse az iskolákat a transznemű tanulók támogatásában, az iránymutatás elismeri a magánélet és a biztonságos terek biztosításának különös fontosságát a lányok és fiúk számára az iskolában. Ez egy olyan kritikus téma, amelyet az útmutató elismer és foglalkozik vele."

A szülők szerepéről így ír: "A szülők és a gondviselők fontos szerepet játszanak a fiatalok életében és minden döntéshozatali folyamatban, különösen az általános iskolai környezetben tanulók esetében. Amennyiben lehetséges, mérlegelje a legjobb megközelítést a fiatal bevonására a döntéshozatalba."

Az életkorról pedig egyenesen ezt mondja: "Elismerve valamennyi szülő és gondviselő jogait, ajánlott, hogy a 16 év alatti fiatalokért szülői felelősséget viselő valamennyi személy beleegyezését be kell szerezni. Hasznos lenne, ha a szülőket a lehető legkorábban bevonnák ebbe a megbeszélésbe."

A szülők szerepéről egy infografika is található az iránymutatásban:

Katt a nagyobb képért
Ebben tanulmányokra és felmérésekre alapozva hasonlítja össze a transzgender fiatalok életminőségét szülői támogatással vagy anélkül:
  • Az élettel való megelégedettség 72%/32%
  • Nagyon jó vagy kiváló mentális állapot 70%/15%
  • Depresszió 23%/75%
  • Önbecsülés 64%/13%
  • Lakhatási problémák 0%/55% (valószínűleg a szülők által elutasított transznemű fiatalok elhagyják az otthonukat)
  • Öngyilkossági kísérlet 4%/57%
A tanár felelőssége, hogy "ajánlja fel, hogy találkozót szervez a szülőkkel vagy gondviselőkkel; ezt a találkozót megelőzően egyeztesse a fiatallal, és közösen állapodjanak meg a megbeszélés során megosztandó legfontosabb információkról és arról, hogy ki osztja meg azokat."

Szemben a magyar kormány állításával a nemi identitás "szexuális propagandával" nem befolyásolható, mert sokkal mélyebben gyökeredzik, valószínűleg már születéskor meghatározott. A transznemű fiatalok általában arról panaszkodnak, hogy kiskoruk óta azt érzik, tévedésből vannak abba a testbe bezárva, amelyikben élni kénytelenek. Rettenetes lehet, de szerencsére csak a populáció nagyon kis százalékát érinti, ezért nem is teljesen világos, mi ez a nagy felhajtás körülötte. Mintaértékűnek látom, hogy a skótok ilyen felelősségteljesen állnak hozzá ehhez a kérdéshez.

Most valószínűleg olyan világ jön, amikor a Halál Velencében csak lefóliázva, iskolák és templomok bejáratától több mint 200 méterre lesz árusítható. A hétvégén megnéztük családilag Dzsungeltúra című filmet. 12-es karikával ment, ahogy az ilyen kalandfilm szokott. Amikor kiderült, hogy az egyik szereplő meleg, kuncogás futott végig a nézőtéren. Mindenki arra gondolt, hogyan állítják majd szőnyeg szélére azokat, akik a film besorolását végezték, a forgalmazó meg már most tépheti a haját, ha 18-asba átsorolják, és ugrott a nézettség és vele a bevétel.

Hát ilyen világot élünk, kérem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése