Parlament

Parlament

2021. július 30., péntek

Ismét egy kamunépszavazás

Épp autóztunk nagy nemzeti gyászterünk, a mohácsi emlékhely felé, amikor hallottam a rádióban, hogy népszavazást kezdeményez a kormány a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. A gyermekvédelmi törvény súlyos provokáció volt az Európai Unió alapértékei ellen, nem is maradt el a válasz, de megtudhattuk, hogy Soros György és Brüsszel összehangolt támadást indított hazánk ellen.

Nem Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnökünket, ha kicsit visszavett volna: a fék helyett megint a gázra lépett, és sikerült egy marginális kisebbséget érintő kérdést nemzetünk nagy problémájává tenni. Korábban Orbán olyan népszavazási kezdeményezéseket akadályozott meg, mint az üzletek vasárnapi zárva tartásáról tartandó referendum (először kamu kezdeményezésekkel, majd verőemberekkel akadályozta a kezdeményezés benyújtását, később ő maga hátrált ki a törvényből), vagy a budapesti olimpiáról tartandó fővárosi népszavazás (ennél lényegében egyszemélyi döntést hozott a pályázat felmondásáról, de a Fidesz-legendáriumban úgy él a történet, hogy a Momentum akadályozta meg a sportesemény megrendezését).

Érvényes népszavazás megtartásának lehetőségét maga a Fidesz lehetetlenítette el, amikor alaptörvényben rögzítette az 50%-os érvényességi küszöböt: a szavazásra jogosultak (és ebbe beleszámítanak a határainkon kívül élő magyar állampolgárok is) legalább 50%-a érvényes szavazatot ad le a feltett kérdésben. Ez 4,2 millió szavazópolgár, messze több, mint a Fidesz kemény magja. Már most jól érzékelhető, hogy a Fidesz nem is számít érvényességre. Egyrészt a 2016-os "kvótanépszavazást" - mely természetesen szintén érvénytelen volt - úgy emlegetik, mint egy olyan aktust, amely megmentette Európát a migránsok tömegétől, másrészt hasonló részvételre számítanak. Vagyis a népszavazásra már közjogi szempontból nincs szükség, csakis propaganda szempontból.

Ma a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a kérdéseket, így semmi sem menti meg a 3. köztársaságot egy nyolcadik népszavazástól. Az 1989-es "négy igenes" és a 2008-as "szociális" népszavazáson kívül két kérdésnél többet még sohasem tettek fel, most lett mindjárt öt kérdés. Próbáljuk meg komolyan venni és menjünk végig rajtuk:

1.Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Úgy gondolom, hogy itt az erkölcstan vagy osztályfőnöki óra keretei között tartott érzékenyítő foglalkozásokról lehet szó, mert a legritkább esetben tartanak kizárólag nem hetero szexuális irányultságra érzékenyíteni. Gondolom, a jövőben az érzékenyítő programokból vagy egyszerűen kihagyják az LMBTQ-témakört, vagy előre megküldik a programot a szülőknek, hogy hozzájárulnak-e, hogy ilyen témakör is felmerüljön a fogyatékosság, a szegénység, a menekültek és a nemzeti kisebbségek mellett.

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

Szerintem aki találkozott Magyarországon kiskorúak számára tartott nemi átalakításokat népszerűsítő programokról, az tegye fel a kezét. Vagy ez egy olyan veszély, ami még nincs itt, de ha nem vigyázunk, lecsap ránk? A fiúkból lányok, a lányokból meg fiúk lesznek tömegesen? És egy ilyen népszerűsítést hogy kell elképzelni? Megnéz a gyerek egy népszerűsítő előadást a tévében, és utána elkezdi nyúzni a szüleit, hogy "Anyúúú! Kislány akarok lenni! Vigyél el a doktorbácsihoz!"

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

Hogy, eddig voltak ilyen műtétek kiskorúaknak? Az SZTK támogatta? Vagy gazdag szülők nem mellnagyobbításra vagy fenékplasztikára vitték el kamasz lányaikat, hanem nemváltó kezelésre?

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutyapárt

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

Nézzük meg, mi a jelenlegi médiaszabályozás. 
A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott: Olyan műsorszám, amely alkalmas a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy közvetett módon utal erőszakra, illetve szexualitásra, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus. Nos, a karikabizottság nem mindig tartja magát ehhez az előíráshoz. Lányom most éppen egy Columbo-epizódot néz, 12-es karika van rajta, pedig nem közvetett módon utal erőszakra, hanem konkrét gyilkosság van benne. A mindenki által ismert Rendőrakadémia szintén 12-es besorolású, pedig a Kék Kakadu bárban játszódó jelenet nyíltan homoerotikus, a beszédet tartó parancsnokot pedig a beszéd közben leszopja egy könnyűvérű hölgy.
A műsorszám megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott: Olyan műsorszám, amely alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme az erőszak, illetve/vagy a részletesen ábrázolt pornográfia.
A 4. kérdésből nem derül ki, hogy a jelenleg 16-os karikába sorolt közvetett, vagy a 18-as karikába sorolt közvetlen ábrázolásra terjed ki.

5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Immár 65 éves vagyok, de nem megváltoztatását bemutató médiatartalommal még soha nem találkoztam. Lehet hogy az én hibám. De azért ha 65 év alatt nem láttam ilyet, nem hiszem, hogy társadalmilag veszélyes lenne.

Ezeket a kérdéseket vagy maga Szájer Józsi diktálta Orbánnak, hogy így vezekeljen, vagy a Kétfarkú Kutyapártot kérték fel.

Magyarok! Tényleg elhiszitek, hogy a magyarságot fenyegető legnagyobb veszély a kiskorúak nemváltása? Tényleg elhiszitek, hogy ez fontosabb társadalmi kérdés, mint az állami vagyon alapítványokba történő kiszervezése, mint az úthálózat üzemeltetésének átjátszása a haveri körnek, mint az adófizetők pénzéből létrehozott kínai egyetem?

Ne hagyjátok magatokat hülyének nézni! Tegyetek a populizmus ellen!

PS 2021 augusztus 1.
Van még remény! Ma, vasárnap délután a TV2, ami egyébként egy elég kormánybarát csatorna, a gyermekek által is nézett műsorsávban 12-es karikával adta le a Bazi nagy francia lagzik II. című filmet, amiben a fő konfliktus az, hogy az első részből megismert elefántcsontparti vő húga leszbikus, ezért Franciaországba utazik, hogy összeházasodhasson szerelmével. Mivel a film a homoszexualitást megjeleníti, a törvény értelmében csak az V. kategóriában (18 éven aluliaknak nem ajánlott) este 10 után lehetne sugározni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése