Parlament

Parlament

2020. december 2., szerda

Fázisok

(Ezt a posztot csak magamnak írom, hogy ha majd tíz év múlva rábukkanok és újra olvasom, jobban megértsem a kort, amelyben éltem/élek.)

 1. Fázis, 2020. november 29.

Szájer József európai parlamenti képviselő közleménye:

"A mai napon David Sassoli európai parlamenti elnök úrnál benyújtottam a lemondásomat az európai parlamenti képviselői tisztségemről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos. Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.
Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni.
A választóknak köszönöm, hogy szavazataikkal négyszer juttattak be a magyar Országgyűlésbe és négyszer az Európai Parlamentbe. Mindkét intézményben teljes erőmmel a hazámat szolgáltam, szép munka volt a magyarokat szolgálni. Választott képviselői tevékenységemnek ezzel vége. Köszönöm politikustársaim és kollégáim támogatását.
A jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kívánom folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. Új feladataimat az eddigi elkötelezettséggel és elszántsággal fogom teljesíteni. A konkrétumokról később adok tájékoztatást."

2. Fázis, 2020. november 29.

A Fidesz válaszközleménye Szájer Józsefnek:


3. Fázis, 2020. december 1.

Szájer József újabb közleménye:

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint ecstasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról, hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

4. Fázis, 2020. december 2.

Az M1 híradó 6:00-órás híradójában elhangzott közlemény:



(Egy átlag hírfogyasztó, akik csak a közszolgálati televízióból, a HírTV-ből, a Ripostból és az Origóból tájékozódik, mindössze ennyit tudhatott meg az ügyből).

5. Fázis, 2020. december 1.

A belga hatóságok közleménye:

"A brüsszeli rendőrség egy szexpartira csapott le péntek éjszaka Brüsszelben. A Brussels Times szerint drogokat is találtak a helyszínen. Az orgián huszonöten vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is. A szexparti résztvevőit a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg.
November 27-én pénteken este fél tíz körül értesítették a rendőrséget a szomszédok, akik zajokra panaszkodtak, illetve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések lehetséges megsértését gyanították egy lakásban a Rue des Pierres-en – közölte a belga ügyészség a 24.hu megkeresésére. Azután fordultunk a hatósághoz, hogy kiderült, a brüsszeli rendőrség egy szexpartira csapott le péntek éjszaka Brüsszel belvárosában, és a belga lapok szerint az orgián egy azóta lemondott magyar EP-képviselő is részt vett.
Egy járókelő ugyanakkor azt jelentette a rendőrségnek, hogy látott egy férfit, aki az ereszcsatornán keresztül menekült. Az ügyészség közleménye szerint a férfi keze véres volt, mint írták, lehetséges, hogy menekülés közben megsérült. A férfi táskájában kábítószereket találtak, a rendőrség kérésére pedig nem tudott felmutatni semmilyen dokumentumot az azonosításához. A férfit a rendőrök lakhelyére kísérték, ahol már azonosítani tudta magát az útlevelével. Az ügyészség közleményében Sarah Durant ügyészhelyettes, szóvivő közölte: a férfi monogramja S. J., és 1961-ben született. Azaz minden bizonnyal az 59 éves Szájer Józsefről, a magyar alaptörvény egyik kidolgozójáról van szó."

Forrás: Telex-Napirajz

A posztom végén mégegyszer kihangsúlyozom a Fidesz közleményét:
"Döntő szerepe volt abban, hogy a polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése