Parlament

Parlament

2011. szeptember 13., kedd

10 éve van a cégnek széles sávú internete

Hogy honnan tudom ezt ilyen pontosan? Hát onnan, hogy szinte mindenki vissza tud emlékezni arra, mit csinált éppen akkor, amikor tudomást szerzett a WTC ikertornyai elleni támadásról. Mi éppen a szervergépet próbáltuk beüzemelni, amikor egy kollégám azzal jött be, hogy egy repülő csapódott a toronyba. Én kisrepülőnek gondoltam, és még azt ezt idétlen viccet is elsütöttem: Mit mondott John Smith pilóta, mielőtt nekirepült az Empire State Buildingnek? - ??? - Olyan qrv@ köd van, hogy még az Empire State Buildinget sem látom!
Szóval hét év telefonos modemezgetés után fizettünk elő az Enternetnél egy 256/64 kbites ADSL szolgáltatásra mintegy 30.000 forintos havidíjért. Igaz, akkoriban még nem tartalmaztak az oldalak annyi Flash- és Java beágyazást, You Tube sem volt még. Ma kb. százszoros sebességgel döngetünk, és néha ez is lassúnak bizonyul. Bár cégünk elköltözésével internet-előfizetésünket nem tudtuk magunkkal hozni (erről lásd egy korábbi posztomat), postafiókjaink és domain-regisztrációnk is az Enternetnél maradt.
Otthon rá két évre lett UPC-s kábelnetem, egyúttal wifi-hálózatom. Az internet annyira része lett az életünknek, hogy ha bevezetnének heti egy internet-mentes napot (ahogy annak idején a hétfő a televízió-mentes nap volt), sokan valóban nem tudnának mit kezdeni magukkal. Lányaimat teljesen rabul ejtette a webkettes világ, hiába, ők már a wiki-nemzedék tagjai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése