Parlament

Parlament

2011. szeptember 17., szombat

Unokák, betegségek, halálok

Amint azt már egy korábbi posztomban írtam, legalább évente tartunk osztálytalálkozót volt gimnáziumi osztálytársaimmal. Most is tartottunk egyet egy osztálytársnőm jóvoltából.
Beindult a második generációs baby-boom, legalább öt újabb osztálytársamról tudtam meg, hogy nagyszülő lett. Nagyjából úgy éreztem magam, mint a 10. éves érettségi-találkozón, amikor osztálytársaim többsége már a gyermekei fényképeit mutogatta (csináltunk is egy osztálytablót a gyerekek fényképével).
Sajnos a beszélgetések során egyre inkább volt beszédtéma a saját és hozzátartozók betegségei valamint a közeli hozzátartozók halála, ez kissé melankolikussá tett minket. A szokástól eltérően nem volt moderált, tematizált közös beszélgetés, kis csoportokban beszélgettünk kb. éjfélig.
Ezen az estén is elég sokan összegyűltünk, bár négyen tartósan külföldön élnek (ketten az USA-ban, valaki Németországban, valaki Ausztriában), egyvalaki kétlaki életet élve pendlizik Ausztria és Magyarország között. Két osztálytársam tartós külföldi kiküldetésben van (az egyik Varsóban, a másik Berlinben), viszont Nobel-díjas osztálytársam (a Nemzetközi Atomenergia-Ügynökség munkatársaként a 2005-ben az ügynökségnek ítélt Béke Nobel-díjat az ő nevére is kiállították) már egy éve ismét itthon dolgozik, bár változatlanul sokat jár külföldre.
Egyik osztálytársnőm (szintén friss nagymama) magánkiadásban kiadta első mesekönyvét.
Gyorsan vásároltam egy dedikált példányt Petrának, ma este már megkezdem belőle a mesélést. Íme ismét egy példa arra, hogy soha sincs késő arra, hogy az ember megvalósítsa álmait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése