Parlament

Parlament

2023. március 14., kedd

Petőfi, a békepárti

Megszereztük Orbán Viktor holnap Kiskőrösön, Petőfi szülőházánál elmondandó beszédének néhány részletét.

Hölgyeim és Uraim, Honfitársak!

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján lánglelkű költőnk, a 200 éve született Petőfi Sándor szülőházánál gyűltünk most össze. Annak a Petőfinek a házánál, aki mindent megtett, hogy hazánk és a Habsburg birodalom valamint a cári Oroszország semmiképpen ne sodródjon bele egy háborúba, mert a háborúnál előbbre való a béke, hiszen az emberi élet fontosabb holmi hagymázas szabadságvágynál.

....

Honfitársaim, a békepárti Petőfi 175 éve ott, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén is világgá kiáltotta a márciusi ifjak békevágyát, melyet tizenkét pontban fogalmaztak meg. Legfontosabb követeléseik között szerepelt az azonnali béketárgyalások megkezdése az osztrák császársággal, a francia gender-ideológia és a német-római LMBTQ-propaganda elítélése.

....

Barátaim! A költőóriás Térdre, magyar! kezdetű versében tűpontosan fogalmazta meg a magyar néplélekben mindig  is ott rejlő békevágyat, mely Muhitól, Nándorfehérvártól, Mohácstól kíséri végig hazánk viharos, ámde mindig is békés építőmunkára törekvő történelmét. A magyarok mindig is átláttak a háborús uszításokon, a felforgató Dózsa megkapta, amit megérdemelt, Rákóczi is örülhetett, hogy akkor még nem Erdogan volt Törökország szultánja, mert akkor nem egy rodostói luxusvilla, hanem a Hét Torony vendégszeretetét élvezhette volna.

....

Ma már közismert tény, hiszen a Magyarságkutató Intézet bizonyítékot talált rá, hogy Petőfi csakis azért csatlakozott Bem seregéhez, hogy béketárgyalásokat folytasson a cári csapatokkal. A segesvári harctéren reá rontó kozáknak békejobbot nyújtva mutatta ki, hogy a magyarság minden nemzetnél jobban vágyja békét. A rebellis Magyarország helyett inkább az önkéntes száműzetést választotta Barguzinban, és immár Petrovics Alexanderként üdvözölte a világosi fegyverletételt és a tizenhárom áruló, háborúpárti honvédtábornok, valamint a csakis a külföldi érdekeket szolgáló és külföldről finanszírozott nemzetrontó miniszterelnök kivégzését.

....

Drága Barátaim! Mit üzen a mai nemzedéknek Petőfi? Szomszédunkban háború dúl, mert Ukrajna nem követi bölcs váteszünk tanácsát, nem teszi le a fegyvert a cáratyuska előtt. Ebben a történelmi helyzetben a költő üzenete világos és egyértelmű: a háborúpárti, gender-ideológia által átjárt, migránsokkal elárasztott nyugat szirénhangjait figyelmen kívül hagyva keresztény országunk hajóját a béke zöld szigete felé kell kormányoznunk. Valósuljon meg végre a költő látomása: Európa csendes, újra csendes, elzúgtak forradalmai. Áldás reá, elcsendesült.
A béke mindenek felett, Oroszország mindannyiunk előtt! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Pápai Gábor karikatúrája


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése