Parlament

Parlament

2022. október 17., hétfő

Személyi kultusz

 A Fidesz papagájkommandója most Orbán-idézetekkel spammeli szét a Facebook-ot. A megmondóemberek persze eddig is rendszeresen posztolták az éppen kiadott aktuális üzeneteket és mantrázták a propagandaminisztérium boszorkánykonyhájában kikotyvasztott szóösszetételeket ("dollárbaloldal", "elhibázott brüsszeli szankciók" stb.), de most kínosan ügyelnek arra, hogy a forrás is fel legyen tüntetve. A forrás pedig nem más, mint Orbán Viktor, akiből orákulumként árad a sok bölcsesség, így Hollik Istvánnak, Deák Dánielnek, Kovács Zoltánnak, Szentkirályi Alexandrának és a többieknek egyéb dolguk sincs, mint hogy jegyzetfüzetükkel állandóan készenlétben legyenek a bölcs vezető mellett, hogy egyetlen egy bölcs gondolat se kerülje el a figyelmüket.


Íme az elmúlt néhány nap termése:

Deák (hülyegyerek) Dániel:



Hollik (szervilis) István:


Kovács (megalkuvó) Zoltán





Németh (bulldózer) Szilárd:


Szánthó (kicsitnyilas) Miklós:



Szentkirályi (húdefiatalos) Alexandra:




Utoljára Magyarországon Rákosi idejében volt, hogy a pártvezetőktől származó idézetekkel volt kitapétázva az intézmények fala, a kedves vezetők bölcsességei ömlöttek a sajtóból. Családi legendárium szerint a laktanyák falát ez az idézet díszítette:

A honvéd bátor!
Farkas Mihály

Két éve a szervilis párttagság még csak tükörre gravíroztatta a miniszterelnök közhelyes, populista, kissé fasisztoid mondatait.


Nem hiszem, hogy ha ez a miniszterelnök kedve ellen való lenne, nem tenne ellene valamit. Még csak nem is próbálják azt a látszatot kelteni, hogy kollektív gondolatok fogalmazódtak meg. Nem, minden a haza bölcsének kútfejéből pattant ki.

Ijesztő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése