Parlament

Parlament

2022. április 30., szombat

"É", mint ÉLET

Tegnap Petra is elballagott, ezzel a Pál lányok befejezték 20 éves ámokfutásukat pályafutásukat a Szilágyi Erzsébet gimnáziumban. Mindössze a 2013/14-es tanév volt az elmúlt 20 évben, amikor nem járt Pál lány a Szilágyiba. Íme három fotó, amint a lányok az iskola kapuján kilépve a nagybetűs ÉLET-ben találják magukat:

Bori 2010-ben

Orsi 2013-ban

Petra 2022-ben

Közös mindhárom lányomban, hogy valamennyien szilágyis plakettel abszolválták az iskolában töltött 8 évüket:


Mindhárman német tagozatra jártak, szóval tényleg olyan, mintha kopíroznák egymás gimnáziumi éveit.
2013-ban a 12.B nevében Orsi és egy osztálytársa közös beszédben búcsúztak az iskolától:

Orsi és osztálytársa beszéde 2013-ban
(2013-ban esős nap volt, így az ünnepséget az aulában kellett megtartani)

Idén is egy Pál lányra, Petrára hárult a feladat, hogy a 12. B nevében búcsúzzon az iskolától, tanáraitól, osztályfőnökétől, diáktársaitól. Szerintem elég jól oldotta meg ezt az utolsó "házifeladatot", de döntsétek el ti magatok az alábbi film alapján. (Elnézést a minőségért, de a blogmotor korlátozza a feltölthető videó méretét).
A film végéből azt is megtudhatjátok, hogy Pál Petra "legenda lett", mert a nyolc év során végig kitűnő volt.




A 20 évből 18 évig a mostani igazgató, Bajkó Judit vezette, az iskolát. 2002-ben, Bori felvételizésekor még egyike volt a felvételis tanároknak, 2004-ben elődje nyugdíjba menetele után nevezték ki az intézmény élére. Pozíciója mindössze egyszer ingott meg: 2013-ban, az iskolák államosításakor a KLIK megpróbált egy ejtőernyőst a helyére ültetni, de a szülők, a tanári kar, sőt, talán még az akkor még fideszes vezetésű önkormányzat is összezárt és megvédte Bajkót. (Emlékszem, pont Orsi szalagavatójának napján adott interjút az igazgatóhelyettes Bolgár Györgynek a Klubrádióban, hogy megvédik az igazgatót.)  A Bajkó-ügyből országos ügy lett, és példája egyike volt a kis helyi győzelmeknek. Szerintem nagyon jó szellemiséget sikerült kialakítani az iskolában, örülök, hogy mindhárom lányom ide járhatott.
(A Szilágyi Erzsébet Gimnázium egykori igazgatói között megtalálható édesapám kollégiumi társa és barátja, Kerek Gábor, kinek felesége még általánosban engem tanított történelemre).

Nálunk a ballagás szokásos táncrendjéhez hozzátartozik, hogy a nagy család összegyűlik egy közeli étteremben megünnepelni az eseményt. Borinál és Orsinál erre a célra teljesen megfelelő volt a Márványmenyasszony, amit viszont idénre már bezártak és bontásra ítéltek, ezért más helyszín után kellett néznünk, így esett a választásunk a Makk Hetesre, a 12. kerület patinás de családias éttermére.

Ideteszek néhány fényképet is a ballagásról:







Petra, Te most készülj az érettségire, de tudd, hogy nagyon büszkék vagyunk rád!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése