Parlament

Parlament

2022. április 1., péntek

Talán csak áprilisi tréfa volt

Két héttel ezelőtt egy drámai felirat jelent meg a Coub-csatornámon: április 1.-vel megszűnik a Coub, a 10 másodperces végtelenített videók portálja. A hírt a magyar hírportálok is megerősítették. Az oldal arra kért, hogy videóim lementéséről még idejében gondoskodjak.

Na, gondoltam magamban, itt az orosz-ukrán háború újabb áldozata, hiszen a Coub-ot az orosz Glabkobodorov fivérek indították, és valóban Oroszországban a legnépszerűbb, de természetesen nagyon sok couber van hazánkban is.

Az elmúlt 8 évben 164 végtelenített videót töltöttem fel, a legtöbbjük természetesen politikai tartalmú. Van egy magyar oldal, ahol több mint 100 magyar couber van nyilvántartva, az én profilom itt található. Ezen grafikonon látszik a csatornám nézettsége (473 000 kattintás és 69 követő) és a Coub-jaim linkjei népszerűségi sorrendben. Ha véletlenül tényleg megszűnne a szolgáltatás, beszúrom ide a képernyő-fényképeket:



A legnézettebb 10 filmemet lementettem, de persze ezek lineáris filmként nézve nem olyan szórakoztatóak, mint végtelenítve.


Kb. egy héttel ezelőtt eltűnt a fenyegető felirat az oldalon, és ma, április 1.-n ugyanúgy működik a szolgáltatás, mint korábban. Vagy sikerült a portált Oroszországon kívüli szerverre menekíteni, vagy az EU-szankciók mégsem terjednek ki a Coub-ra. Arra kérlek benneteket, továbbra is kövessétek csatornámat.
 
PS 2022.05.06.
Végül úgy néz ki, tényleg marad a Coub, ma ezzel a felirattal fogadott az oldalam:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése