Parlament

Parlament

2021. március 24., szerda

Gondolatok egy ámokfutásról

Március 14-én jelent meg egy hír, hogy egy VI. kerületi kórház (a Honvéd Kórházról van szó) COVID-osztályán egy kínai származású beteg egy ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy lélegeztető gépen fekvő beteget, majd az ápolókra támadt ( Egyes híradásokban egészen naturális részletek is szerepelnek, ezeket én mellőzném). Elfogták, és megfigyelésre a rabkórházba szállították. Az áldozat pár nap múlva elhunyt. A cikkek megemlítik, hogy az elkövető már tíz éve él Magyarországon rendezett körülmények között, és büntetlen előéletű. Tettére nincs magyarázat, nem emlékszik semmire.

Persze az internet népe - különös tekintettel az elkövető kínai származására - a legszörnyűbb halált követeli, valamint az idegenek azonnali kizsuppolását az országból. Idézek néhány kommentből:

  • "Magyarul nem beszél" - de a pofont, az megértené, univerzális nyelv. Ha én lennék a meggyilkolt tanárnő férje, a kici kínait beledarálnám az egyik konyhájukban a menübe.
  • Hogy is mondják a szárazlábak? "Szemet szemért, fogat fogért" ugyanúgy sebészi ollóval. Ha netán túlélné, akkor pedig be a Dunába, ott szurkálja amit talál. /pl 1944-45 telén az állítólag oda belelötteket/
  • A kínait a korházigazgatóval összekötözve kéne baseball ütővel agyonverni. Lassan, véresen,hogy nyüszítsenek a haláléfélelemtől és nagyon fájjon nekik.
  • retek kínai dögöljön meg!
  • Most kell adni neki egy másik ollót és bezárni mellé az összes letelepedési-kötvény nyerészkedőt! Aki túléli, azt felkötni!
Kezdettől fogva gyanús volt nekem az eset, különösen, amikor kezdtek megjelenni azok a cikkek, amelyek arról írtak, hogy a kínai férfi korábban ki volt kötve az ágyához, de "valaki" eloldozta. És akkor beugrott nekem, hogy hiszen én is találtam lekötözve édesapámat kórházban egy műtétje után. Apám állítólag éjszaka meztelenül sétált a kórház folyosóján és benyitogatott a kórtermekbe. Apám úgy mesélte, azt álmodta, hogy egy városban jár és üldözik, ő pedig próbál a házakba bemenni. Az orvosok megnyugtattak, hogy ez agyi vérellátási probléma, altatás után gyakori és ne aggódjak, el fog múlni.

Rögtön gyanakodni kezdtem, hogy talán a kínai ámokfutónál is valami hasonló dolog lehetett. Tegnap aztán olvastam a 444-en (Soros blogján 😁) egy cikket egy COVID-kórházban uralkodó állapotokról, és ebben szó szerint ezt láttam leírva:

"Mentálisan rettenetesen megterhelő a munka, azt látni, hogy pár hete még életerős, fizikai munkát végző emberek most olyan agyi oxigénhiánnyal fekszenek bent, hogy önkívületi állapotban vannak és rátámadnak az ápolókra. Felrúgják a lélegeztető gépeket vagy le kell kötni őket, hogy magukban ne tegyenek kárt. Volt, aki hallucinált az oxigénhiány következtében. Se beszélni, se mozogni nem tud nagyrészük."

Vagyis ez a páratlanul borzalmas ámokfutás is feltehetőleg egy ilyen állapotnak a következménye lehetett. A kórházban látták, hogy a beteg önkívületi állapotban van, ezért lekötözték. Valószínűleg egy jószándékú betegtárs, vagy egy másik ápoló oldotta el a kötelékeit. Az a szörnyű, hogy egy borzalmas haláleset kapcsán valószínűleg csak alibi ítéletek és alibi intézkedések születnek majd:

  • Az elkövetőt minden bizonnyal felmentik, hiszen önkívületi állapotban gyilkolt, és ezt az önkívületi állapotot a betegsége idézte elő. Maradása aligha lesz Magyarországon, hiszen fél a bosszútól, de lehet, hogy az idegenrendészet fog találni valami "szabálytalanságot", és kiutasítják az országból.
  • A végletesen agyonterhelt ápolók közül biztosan találnak majd olyan felelőst, aki megszegett valami előírást, és majd fegyelmivel el lehet bocsátani, amikor amúgy is alig van emberük a járvány kellős közepén.
  • A kórházigazgatót talán leváltják, de előtte majd még hoz olyan látszatintézkedéseket, amelyek még jobban megnehezítik majd a kórház életét (zárt kórtermek stb.)
  • Az áldozat hozzátartozóit és tanítványait (egy középkorú tanárnőről van szó), na meg az internet vérszomjas népét egyáltalán nem fogják ezek az ítéletek megnyugtatni.
A kórházak COVID-osztályai rettenetesen túlterheltek, egy altató orvosként dolgozó ismerősömtől tudom, hogy van, hogy még ki sem hűlt az elhunyt beteg ágya, már kerül rá az új beteg. Mindenki nagyon vigyázzon magára és lehetőleg ne kerüljön kórházba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése