Parlament

Parlament

2012. június 27., szerda

Csónak

Vásároltunk egy csónakot Angyali szigetre.
Amikor Katit megismertem, két csónakjuk volt az angyali-szigeti telekhez: egy műanyag csónak és egy gyönyörűséges faladik. Mivel a csónakokat minden ősszel ki kell emelni a vízből, ezért a többmázsás faladiktól megváltak, pedig nagyon szép volt és nagyon jól siklott a vízen. A műanyag csónak szépen elöregedett, bár apósom gyakran javítgatta, de 7-8 éve nyugdíjba küldtük, apósom vásárolt egy, az előzőnél nagyobb de mégis könnyebb műanyag csónakot.
Három éve ezt a csónakot ellopták. Pont azon a napon vettük észre a lopást, amikor megszűnt a munkaviszonyom a VEIKI-vel. Persze tettünk feljelentést, fotót is adtunk a rendőröknek, de egyikünk sem gondolta komolyan, hogy meglesz. Vízre tettük hát a nyugdíjba küldött régi csónakot, ami persze úgy eresztette a vizet, mint a rosta. Szinte minden alkalommal javítgatnom kellett, de többször találtuk teljesen elsüllyedt állapotban.
Az öreg csónakban csak a lábrács volt viszonylag új, egy szép napon ezt is kilopták belőle. Ettől kezdve a lábrács is egy szedett-vedett tákolmány volt. Vaciláltunk, hogy érdemes-e új csónakot beszereznünk. Egy hónapja ismét a víz alól kellett kihalásznunk öreg csónakunkat, ekkor elhatároztuk, hogy próbálunk szerezni egy használt alumínium ladikot. Találtunk is egyet a Vaterán, meg is kaptuk a kikiáltási áron (sőt, az eladó még ebből is engedett). Egy villanymotort is adtak hozzá, bár erre speciel nem volt szükségünk.
(Eredetileg apósomnak volt egy orosz benzinmotorja, amit még unokaöccse hozott neki Tengizből. Aztán vásárolt egy igazi Johnson-t. Ezt a szerszámos kamrában tartottuk, amit egyik télen feltörtek és ellopták a motort. Apósom vett még egy ugyanolyan motort. Azzal meg az történt, hogy egyszer nem erősítette fel elég jól a csónak farára, és a motor egy hullámnál beleesett a Dunába, nem sikerült kihalászni. Azóta villanymotort használunk, autóval hozzuk-visszük.)
Ma vettük át új szerzeményünket Kiskunlacházán, nem messze saját stégünktől, és nagyon elégedettek vagyunk. Ezt már két ponton lakatoljuk ki, de persze ha valaki igazán el akarja lopni, ez sem lehet akadály. Hát, majd meglátjuk.
Van egy szomorú eleme is a történetnek. Az eladók - 40-es házaspár - végleg elköltöznek Magyarországról. Nekik elegük lett mindenből. És sajnos egyre több ilyenről hallok környezetemben, Petrának is meg kellett válnia egy barátnőjétől, mert szülei végleg Ausztriába költöztek. Ez van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése