Parlament

Parlament

2012. június 23., szombat

Az én szép, okos lányaim 4 - kicsengetés

Itt az iskolai év vége, kezdődik a nyár, következik lelkendező posztom lányaim teljesítményéről. Vegyük sorra!
Bori eddigi legeredményesebb félévét zárta, melyről részletesen itt olvashattok. Két hónap múlva elrepül Amszterdamba Erasmus-ösztöndíjjal. Lelkes is, izgul is (akárcsak a szülei), végül is először kell önállóan boldogulnia egy idegen környezetben. Szerencsére a holland egyetem nagyon hallgató-barát, mindenről gondoskodnak a kollégiumi szállás megszervezésétől a repülőtéri transzferig, az egészségügyi ellátástól a bankszámla-nyitásig, a vallásgyakorlattól a pszichológiai segítségig, így remélhetőleg Bori nem fogja egészen elveszettnek érezni magát az új környezetben.
Orsi utolsó "nyugodt" iskolaévét zárta az érettségi és a felvételi előtt. Év elején matematika-fakultációt választott, egyedüli lányként küzd a sok fiú között. Bár próbálok neki segíteni - büszkén jelenthetem, hogy az idei emelt szintű matematika-érettségi feladatait is megoldottuk közösen - ezt a tárgyat négyessel zárta. A többi tárgyból viszont jeles, magyarból, angolból dicséretes. A nyáron intenzív német tanfolyamra fog járni, őszre azt tervezi, hogy előrehozott emelt szintű érettségit tesz ebből a nyelvből.
Petra bizonyítványa érdekes darab: a tárgyakat továbbra is szövegesen értékelik, és a jeles fölött van még a kitűnő, ez felelne meg a 6-osnak. Ez kicsit ahhoz hasonlít, mint mikor Bori és Orsi művészi tornára jártak, és bizonyítványukban az 5-ösön lévő csillagok száma volt az érdemjegy. Szóval Petra magyar nyelv, technika és rajz kivételével mindenből kitűnő, az előbbiekből "csak" jeles. Ő is sűrű félévet tudhat maga mögött, az iskola mellett zongorázott, balettozott és pingpongozott a Statisztikában (edzője Szabó Gabriella többszörös Európa-bajnok).
Remélem, nyáron kipihenik magukat a csajok, és további lelkes szülői beszámolókat írhatok róluk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése