Parlament

Parlament

2012. június 18., hétfő

Zsúfolt hétvége

Már csütörtökön elkezdődött, mert Petra a balettcsoportjával fellépett a Bálint házban, amely a szponzorainak műsoros klubestet tartott. Innen átsétáltunk a cseh sörfesztiválra a Károly körútra. A sörsátor tömve volt, a cseh sörgyártás borostyánszínű remekei finomak voltak. Sajnos mivel hétköznap este volt, sem zene, sem műsor nem volt, ami azért még jobban földobta volna a hangulatot.
Péntek este egy baráti család szülinapi bulijára voltunk hivatalosak a Petneházy Club Hotel éttermébe. Ebben a Budakeszi és Nagykovácsi között lévő, eredetileg lovas tanyának induló létesítményben már jártunk jó tíz évvel ezelőtt. Most egy különteremben voltunk vagy negyvenen. A vendégek harmadát ismertük korábbról. A vacsora után volt DJ is, nem is tudom, mikor táncoltattam meg utoljára az asszonyt. Jó este volt.
Szombaton volt a házassági évfordulónk (amit szerencsére azért nem felejtek el, mert pont Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének évfordulójára esik). Az esemény tiszteletére a Mága-koncerten voltunk a SYMA-ban. A műsor, a színpadkép és színpadtechnika nagyon színvonalas volt, operett és musical egyvelegeket hallhattunk. Először hallhattam élőben énekelni Radics Gigit!
A műsor legvégén Mága megkérdezte a közönséget, hogy ugye tudjuk, mi lesz a záró szám? A közönség hallgatott. Hát a Radeczky-induló - mondta Mága. Ezen láthatóan megrökönyödött a közönség, különösen akkor, amikor a hegedű-virtuóz bejelentette, minden újévi koncertjét ezzel a darabbal fogja zárni. Hát szerintem ez a bécsi újévi koncert majmolása lenne. Szerintem is kell egy népszerű, ütős, hagyományteremtő zene a koncert végére, de a Radeczky-indulót hagyjuk meg a bécsieknek.
Míg mi Katival a koncerten voltunk, Bori és Petre a Hófehérke balettet nézték meg az Operában, Orsi pedig barátaival bevetette magát a Múzeumok Éjszakájába.
Vasárnap délután sógornőm születésnapját ünnepeltük kerti grillezés keretében.
És amiről lemaradtam: Egyik volt gimnáziumi osztálytársam félprofi zenésznek mondható, ami azt jelenti, hogy nem a zenélésből él, de több amatőr, félprofi ill. egyházi zenekarban is játszik. Alapvetően hegedős és brácsás, de játszik fafúvóson (blokkflőtén és klarinéton) valamint billentyűs hangszereken (zongora, csembaló, orgona). Vasárnap este csak a volt osztálytársainak játszott dzsesszt és tánczenét Szentendrén a Promenád étteremben zongorán és dzsesszorgonán. Szívesen meghallgattam volna, talán majd legközelebb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése