Parlament

Parlament

2024. március 23., szombat

Mint egy tóba dobott kő

Ha egy nyugodt tó vizébe kavicsot dobunk, körkörös hullámokat vet. Ezek a hullámok mindent elérnek a környezetükben. A kegyelmi úgy - amiről írtam, hogy talán posztolok még róla - is ugyanilyen körkörös hullámokat vet, és olyanokat is elért, akik talán nem is számítottak rá.

Kónya Endre nem nyugszik

Azt gondolhattuk volna, hogy az ügy fő érintettje, Kónya Endre, a bicskei gyermekotthon egykori igazgató-helyettese egy időre háttérbe vonul, esetleg visszavonul az erdélyi Zabolára, szülőfalujába. De nem, Kónya (juszt sem vagyok hajlandó K. Endrének hívni) annyira hisz saját ártatlanságában, hogy továbbra is minden követ megmozgat ennek bizonyítása érdekében.
Az RTL Klub Házon kívül című műsorában bemutatott, rejtett kamerás felvételen Kónya Endre februárban azzal kereste meg a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának egyik áldozatát, hogy pénzért mondja videóra, hogy ő, Kónya Endre ártatlan, miközben a sértett a bíróságon korábban ennek az ellenkezőjét vallotta, amiért Kónya Endrét jogerősen el is ítélték.
Pár nap múlva a Gulyáságyú riporterei Bicskén követték Kónya Endre autóját, aki nemes egyszerűséggel az őket követőkbe tolatott, majd az autóból nem szállt ki, hanem telefonon segítségül hívott egy magyarul törve beszélő román férfit, aki megfenyegette a stáb tagjait.

A kegyelmesasszony nyaralása

Érdekes módon csak kisebb botrányt kavart, hogy Novák Katalin és családja pár hónappal azután, hogy aláírta Kónya Endre kegyelmi kérvényét, az erdélyi Zabolán, egy, a Kónya Endre családjának érdekeltségében lévő panzióban töltött el pár napot és erről még a Facebookon is posztolt. Gondolom Kónyáék igyekeztek kedvében járni jótevőjüknek.

A köztársasági elnök és a "zsidóbútor"

A jelöléstől számítva mindössze négy nap alatt köztársasági elnökké választott Sulyok Tamás régi jogász családból származik. De most azt is megtudhattuk róla, hogy talán Háry Jánossal is rokonságban áll. Még a nyáron - akkor még az Alkotmánybíróság elnökeként - mesélte el édesapjáról, Sulyok Lászlóról, hogy a felszabadulás után tíz évig bujkálni volt kénytelen, mert egy magas rangú kommunista feleségét képviselte egy válóperes ügyben, amiért az a kommunista halálra ítéltette. Ezzel az állítással szemben viszont Ungváry Krisztián történész azt állapította meg, hogy Dr. Sulyok László ügyvéd Székesfehérváron átvette egy, a zsidó törvények miatt állásától megfosztott zsidó ügyvéd, dr. Lőwy Endre praxisát, és nyomozás indult ellene a német megszállást dicsőítő, a magyar nemzetiszocialista mozgalom mellett mozgósító cikkéért a háború után.
A köztársasági elnök a történész állításán felháborodott, és ragaszkodott ahhoz, hogy édesapja filoszemita hazafi volt. Pár napja viszont a Hócipő nevű lap megírta, hogy Sulyok László a Magyar Nemzetiszocialista Párt székesfehérvári szervezete nevében iroda céljára deportált zsidók lakását igényelte ki, majd később az iroda berendezésére szintén zsidóktól elkobzott "zsidóbútort" is igényelt.

Forrás: Hócipő

Forrás: Hócipő


Nem állítom, hogy ezért le kellene mondania a köztársasági elnöknek, de a "zsidóbútor" jelző lehet, hogy rajta marad.

A rendíthetetlen püspök úr

Balog Zoltán, aki Kónya Endre kegyelmi ügyét Novák Katalin előtt támogatta, a botrány kipattanása óta azért küzd, hogy megtarthassa pozícióit a református egyházban, amelyet az elmúlt néhány évben az uralma alá hajtott. Bár az egyik fontos pozíciójáról már lemondott, hivatalosan még onnan sem távozott, és püspökként továbbra is ő vezeti az egyik egyházkerületet.
Azóta kiderült, hogy Balog Zoltán személyesen is találkozott Kónya Endrével, mielőtt lobbizni kezdett azért, hogy Novák Katalin adjon neki kegyelmet. Erről maga Balog Zoltán beszélt a református lelkészeknek, akikkel március 7-én a Dunamelléki Református Egyházkerület gárdonyi, rendkívüli egyházmegyei közgyűlésen, illetve két nappal később a budapesti Ráday utcában találkozott. Kónya Endre már házi őrizetben volt, amikor feleségével hozzá fordultak, elmentek hozzá, és másfél órát beszélgetettek, majd közösen imádkoztak is. Balog meg volt győződve arról, hogy Kónya ártatlan, ezért ment bele abba, hogy támogatni fogja a férfi kegyelmi kérvényét.

Az ex-ex-államfő testvére

Ki gondolta volna, hogy még Áder János testvére, Pölöskei Gáborné is érintett lehet a kegyelmi ügyben? Pölöskei Gáborné ugyanis 2011 és 2013 között az Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály vezetője volt. Ezen főosztály alá tartozik a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztály, melynek osztályvezetője, Csókay László vette fel a jegyzőkönyvet a bejelentés alapján a bicskei gyermekotthonban történtekről. Az ombudsmani jelentésből tudjuk azt is, hogy a vizsgálat keretében bekérték a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztály vezetőjétől az ügyben keletkezett dokumentumokat.
Gy. Németh Erzsébet, a DK politikusa szerint a volt államfő testvére megakadályozhatta volna, hogy a bicskei igazgató tovább zaklassa a rábízott gyermekeket, de ezt nem tette. Pölöskei Gáborné az ex-ex-államfőn keresztül üzente meg Gy. Németh Erzsébetnek és Dobrev Klárának, hogy büntető feljelentést tesz ellenük rágalmazás miatt. Állítása szerint tájékoztatta a főjegyzőt az igazgatóval kapcsolatos bejelentésről, aminek nyomán elkezdték a feljelentés előkészítését, és végül később nyomozás indult.

Ki a nagyobb pedofil, az ellenzék vagy a kormány

Óvodás-szintű homokozóba való sárdobálás indult meg a médiában nagyjából ilyen stílusban: Nem is mi vagyunk a pedofilok hanem ti, bibibíííí! Aki mondja másra, az mondja magára bibibíííí! Gyurcsányék az Isten? Haza? Pedofília! plakáttal hergelik a kormánypártokat.


A kormánymédia viszont azt harsogja, hogy Gyurcsányék alatt csak 81-en ültek börtönben pedofília miatt, bezzeg Orbán alatt 660-an! A XI. kerületi Fidesz pedig a jelenlegi DK-s polgármester lemondását követeli, mert egy kerületi óvodai alkalmazott az óvoda mosdójában fajtalankodott egy gyermekkel, de állítólag azért nem léptek fel ellene, mert édesanyja az önkormányzatnál dolgozott.
Ha másra nem, arra jó lesz ez a sárdobálás, hogy a gyermekvédelem fókusza a nemlétező nemváltó óvodásokról végre ismét a gyermekek kiszolgáltatottsága miatt erős látenciájú pedofíliára irányuljon.

Magyar Péter: messiás vagy futóbolond

Kétségtelenül a kegyelmi botrány legbizarabb hozadéka a Magyar Péter-jelenség. Biztos voltatok már úgy, hogy elkezdtetek beszélgetni egy ismeretlennel, és egészen értelmes dolgokat mondott, majd a beszélgetés során egyre inkább kiütközött rajta az őrület, szkítákról kezdett beszélni, meg arról, hogy Jézus Krisztus magyar volt, a világ ősnyelve a magyar stb.
Na pont ilyen érzésem van MP-rel kapcsolatban. Ráadásul a birodalmi lépegető végre irányt vett, és míg március 15.-e előtt egy átlag közszolgálati hírfogyasztó nemigen tudhatta meg, ki is az a Magyar Péter, addig az elmúlt héten minden híradóban kapott 7-8 percet. De MP nem hagyja magát, minden támadást megkontráz, és most éppen ott tartunk, hogy:


Ennek az ügynek még egészen biztosan lesz folytatása, és akkor posztolni is fogok róla még.

Update

Van egy zseniális deep-fake videó Magyar Péter és Varga Judit házasságáról, nézzétek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése