Parlament

Parlament

2022. július 22., péntek

Az én szép, okos, ügyes lányaim és unokám

Méltatlanul hanyagolt rovata ez a blogomnak, pedig lányaim és unokám körül is zajlik az élet. Úgy illendő, hogy a legnagyobbnál kezdjem a beszámolót.

Bori életében nagy változások vannak. Egyrészt új szerelem talált rá, de erről nincs felhatalmazásom bővebben beszélni. Másrészt még tavasszal otthagyta munkahelyét, a CENTROPA Alalpítványt.
Június közepén macskástól haza költözött, így most megint kicsit mozgalmasabbak a napjaink. Ami pedig az álláskeresését illeti, egy négy lépcsős állás interjún felvételt nyert a Direct36 projektmenedzseri posztjára.
  • első lépésként beadta önéletrajzát, mely elnyerte az oknyomozó portál tetszését;
  • az állásinterjún is jó benyomást tett;
  • kapott egy projektfinanszírozási tervet, amit véleményeznie kellett;
  • Ezt követően egy újabb beszélgetés következett, és a rostán fennmaradt két jelölt közül őt választották.
Augusztus harmadik hetében kezd el dolgozni, addig egy berlini út vár rá Petrával (Patra ezt kapta tőle 18. születésnapjára), valamint augusztus első felében közösen kiutaznak Orsihoz és Yar-Yar-hoz Izraelbe. Emellett igyekszik minél több időt együtt lenni szíve legújabb választottjával.

Orsi július eleje óta újra dolgozik 4 órás online munkarendben. Izraelben nincsenek olyan családtámogatási vívmányok mind GYES, CSOK, babaváró kölcsön vagy családi adókedvezmény, mégis a termékenységi ráta valahol 3 körül mozog. Az izraeli állam inkább az emberekre bízza hogy mire költik a pénzüket, ezért nem rabolja ki őket 27 %-os ÁFA-val.
Orsi nagyon fáradt, de a kis Yaara szeptembertől bölcsis lesz. Szeptember más szempontból is nagy változás lesz Orsiék életében: új lakásba  költöznek. Ez lesz első saját otthonuk. Nászom és vejem szeptember elején kicsit rendbe teszik, felújítják a lakást, szeptember 10.-e körül lesz a beköltözés.
A kis Yar-Yar már négy és fél hónapos, fordul hátról hasra, hasról hátra, és ha nem figyelnek rá, igazi kis szökevény, egy Hudini, aki pillanatok alatt eltűnik a játszószőnyegéről.

És végül Petra, akiről tegnap tudtuk meg bizonyosan, hogy felvételt nyert a  ELTE általános jogászképzésére államilag finanszírozott formában. Ez természetesen nővéreinél is így volt, mondtam is neki mindig, hogy ez egy Pál lánynál alap.

Azt már korábban is tudtuk, hogy magas pontszámot ért el (486), de csak reménykedhettünk, hogy ez elegendő lesz. Idén országosan jobbak lettek az érettségi eredmények és magasabbak lettek a pontszámok, ezért a tavalyi 472 pont helyett idén 475 pont kellett a bejutáshoz. A hazai egyetemek legmagasabb bejutási pontszáma 478 pont volt (Corvinus nemzetközi gazdálkodás angol nyelvű szak), az ELTE jogászképzéshez a harmadik legmagasabb pontszám kellett. Vagyis Petrát a pontjaival idén bárhová felvették volna. Ráadásul az államilag finanszírozott jogászképzésre 1192-en jelentkeztek, de csak mindössze 100 jelentkezőt vettek fel, vagyis Petra igazi elitklubba került. Felvételét így ünnepeltük meg:

Aperol spricc

Hát ennyit az én szép, okos, ügyes lányaimról és unokámról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése