Parlament

Parlament

2020. június 13., szombat

Turultól turulig

Miniszterelnökünk időnként turul-szobrot avat. A turul ősi magyar szimbólum, de miniszterelnökünk szemében mindenképpen az erőkultusz megtestesítője. Turul-szobrok alól üzenjük meg Európának, hogy világuk hanyatlóban van, az új világrend itt épül, a Kárpát-Medencében.
Turul-szobrok árnyékából adjuk hírül, hogy csak az erős marad fenn, a gyenge elpusztul, de a magyart nem fogja a golyó és a kardvas. A turul, mint őskép a vérhez és a szülőföldhöz tartozik. Bár Nyugat-Európához képest a béke szigete vagyunk, rohamtempóban épül a magyar hadsereg is. Bár velünk az igazság, az igazság erő nélkül keveset ér.
Meghirdettük: Új rend van születőben.
Összeállítottam egy filmet, melyben az ópusztaszeri turul-szobor 2012. szeptember 29-i és a sátoraljaújhelyi turul-szobor 2020. június 6-i avatásán elmondott miniszterelnöki beszédből vágtam össze részleteket.

Ungváry Rudolf 2015-ös könyvében, A láthatatlan valóságban a jelenlegi magyar társadalmat fasisztoid mutációnak tartja, mert úgy véli, hogy a kormányzat hivatalos megnyilatkozásaiban a fasiszta társadalmakra jellemző valamennyi ismérv felfedezhető:
  • vezérelv
  • erőkultusz
  • hűség
  • kirekesztendő csoportok néven nevezése (hanyatló nyugat, bevándorlók, Soros György)
  • a múlt elfoglalása
Orbán turulos beszédeiben ezek a motívumok kisebb vagy nagyobb mértékben felfedezhetők. A turullal nem az a probléma, hogy ősi magyar szimbólum, hogy a magyar erő megtestesítője, hanem hogy ennek a szimbólumnak a jegyében történt meg társadalmi csoportoknak nemcsak a társadalomból, de az életből való kirekesztése is. Nem véletlen, hogy Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, miután megtudta, hogy nagyapja nyilas gyilkos volt, aki részt vett a hírhedt "Tizenkétker" tömeggyilkosságaiban, de neve mégis felkerült a Böszörményi úti turul-szobor oldalára, ma már szerencsétlennek tartja, hogy pont egy turul-szobrot választottak a XII. kerület második világháborús áldozatainak emlékművéül.
Abban egyetértek Orbánnal, hogy egy nemzetnek erősnek kell lennie, hogy ellenálljon a történelem viharainak, de az erő sohasem egyenlő az erőfitogtatással. Az erő mindig a magabiztosságból fakad, sohasem kérkedik. Magyarország erejét sohasem a fegyverek adták, hanem népeinek szorgalma, tehetsége, szellemi ereje, az etnikai és kulturális sokszínűsége.
Mára nyilvánvaló, hogy Orbán hazánknak egyfajta régiós központ szerepét szánja, meg is nevezte azokat az országokat, melyekkel együtt képzeli el Magyarország jövőjét: Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia (Romániát még véletlenül sem említette). Ez akár meg is felelhetne a kossuthi Duna-menti Köztársaság eszményének.
Orbán már az Unió utáni időkre tervez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése