Parlament

Parlament

2020. június 17., szerda

Tel Aviv - London - Pécs - Budapest

30. házassági évfordulónk volt tegnap. A posztomban szereplő rejtélyes városnevek pedig azok a helyek, ahová nászútra illetve a 10., 20. és 30. házassági évfordulónkra utaztunk.
1990-ben, a nászutunk Izraelben volt, négy hétig tartott, és beutaztuk az egész országot, Izrael mind a négy nagy vizében (Földközi-tenger, Vörös-tenger, Kineret és Holt-tenger) fürödtünk.
1990, Izrael, a fénykép Practica VLC fényképezőgéppel készült
2000-ben, 10. házassági évfordulónk előtt pár héttel Londonban töltöttünk egy hetet. Az ezredfordulóra London olyan látványosságokkal készült, mint a London Eye nevű óriáskerék, vagy a Millennium Dome.
2000, London, a fénykép Carena AF kompakt fényképezőgéppel készült
2010-ben Pécs Európa kulturális fővárosa volt. Abban az évben halt meg Toller László, de már 2006-os balesete óta kómában volt. Utódja a polgármesteri székben, Tasnádi Péter már 2009-ben elhunyt, így a vezető nélkül maradt városban az eseményre betervezett létesítmények mind csúsztak, így a 2010-re ígért Zsolnay-negyed is évekkel később készült el, azóta is rajta van a bakancslistánkon. A wellness-hétvégénknek helyet adó Hotel Kikelet is zárva van már évek óta. Így töltöttük 20. házassági évfordulónkat.

2010, Pécs, a kép egy Sony DSC-P72 fényképezőgéppel készült
Idén a járvány miatt semmilyen utazást nem tudtunk szervezni a 30 évfordulóra. Azt beszéltünk, hogy legalább szabadságot veszünk ki erre a napra és beach-elünk valahol, de az időjárás ezt a tervünket is keresztülhúzta. Így "csak" egy ünnepi vacsira futotta a két lánnyal négyesben egy nagyon "fancy" helyen, a Király utca 26-ban.
Egy körfolyosós bérház udvarát üvegtetővel fedték le, a falakat tégláig csupaszították és dús zöld növényzettel telepítették be az egészet.
A Twentysix belső tere, Huawei P30 PRO-val készült kép
Nemcsak a környezet, de az ételkínálat (mai trendnek megfelelően "sharing") is mediterrán.
"MEZZE" alatt igazi közel-keleti előételkínálat található: tahini, hummus, padlizsánkrém stb. frissen sütött pitával.
Az öt főételből négyet megkóstoltunk: csirkét, bárányt, sügért és tintahalat. És természetesen leteszteltük mind a három desszertjüket, a sajttortát, a répatortát és a csokikrémet.
Az egész helyből áradt a frissesség, a déli bujaság és a varázslat. Beteszek még néhány fényképet az estéről:





Az étteremből hazafelé tartva még az ég is a mi évfordulónkat ünnepelte, mert egy szivárvánnyal lepett meg bennünket.
Soha rosszabb házassági évfordulót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése