Parlament

Parlament

2019. augusztus 4., vasárnap

Angyali kutyakaland

Úgy adódott, hogy sikerült öt napot egyhuzamban Angyali-szigeten töltenünk, és még Bori is velünk tartott. Tavaly nem jött össze a dolog, aminek fő oka a csatornarendszer dugulása volt, melyet csak a derítő gödör feltárásával (70 kilós beton fedlapok eltávolítása) és kitisztításával lehetett elhárítani.
Most úgy adódott, hogy kedd délutántól vasárnap délutánig a szigeten voltunk.
Kedden nagyjából naplementére értünk le.

A szerda reggel irány a kevei vásár. Ráckevén szerdán és szombaton van piacnap. Lángos- és kürtőskalács-reggelivel kezdtünk, végigjártuk a piacot, a zöldségeken és gyümölcsökön kívül még vásárfiára is futotta. Amit a piacon nem kaptunk, azt pótoltuk a Tescóból.
A szerda délutánunk és a csütörtök délelőttünk azzal telt, hogy amit a természet visszafoglalt az elmúlt hetekben, azt ismét megszerezzük magunknak: fűnyírás, sövénynyírás, a stég környékének megtisztítása a vízitököktől és a nádtól.
Már ezen a délutánon csatlakozott hozzánk Steve, a sziget kutyája:
Steve gazdája egy amerikai pofa, de a kutyus egész nap a szigeten kószál, és mindenhova betér egy kis játékra vagy simogatásra. Nagyon jól nevelt, házba nem megy be, megáll a küszöbön.
Steve velünk volt a csütörtök esti szalonnasütésnél, a péntek déli grillezésnél, a szombat déli bográcsozásnál (ennivalót sohasem adtunk neki, de ezt nem nagyon bánta). Máskor is szívesen játszott a lányokkal.



Ha Steve éppen másfelé kószált akkor is nagyon jól telt az idő strandolással, a péntek délutáni eső idején társasjátékozással, esténkénti filmezéssel, olvasással, Borinak egy kis munkával.
Bori dolgozik

Majom a lacházi strandon

Pihen a csónak

Eső után
Kellemes öt nap volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése