Parlament

Parlament

2020. április 13., hétfő

Húsvét ragály idején

A kormány úgy döntött, hogy nem szigorít a már két hete érvényben lévő kijárási korlátozásokon, hanem az egyes települések polgármestereire bízza, hogy a négynapos ünnepre milyen további korlátozásokat vezet be. Így például Budapesten lezárták a Margitszigetet, a Normafát, egyéb közparkokat, de például hátfő délután olyan tömegek korzóztak a vizafogói rakparti sétányon, mintha nem volna világjárvány. Tényleg fegyelmezetlenek az emberek.
Mi elhatároztuk, hogy szombattól hétfőig Angyali-szigeten leszünk, de nem voltunk benne biztosak, hogy ezt legálisan megtehetjük-e. Végül Kiskunlacháza önkormányzatának rendelete elég egyértelműen fogalmazott: "2020. április 11. (szombat) 14 órától 2020. április 13. (hétfő) 24 óráig a Duna-parti üdülőterületen kijárási tilalom lép életbe az (1)-es és (2)-es bekezdésekben meghatározott kivételekkel: (1) Azok az ingatlantulajdonosok, akik a kijárási tilalom ideje alatt állandó lakhelyükre kívánnak távozni, azok elhagyhatják az üdülőterületet,..."
Mi szombat délelőtt, tehát még a kijárási tilalom előtt érkeztünk a területre, átültünk a csónakunkba és áteveztünk a szigetre, ami már Ráckevéhez tartozik. Hétfőn délután pedig jogosan tartózkodtunk a területen, hiszen állandó lakhelyünkre kívántunk hazatérni. Igaz, a Duna-parton, szokásos parkolóhelyünkön ez a kép fogadott, de 10 méterrel arrébb le tudtunk parkolni.
Kiskunlacháza, lezárt Duna-part
A Kis-Duna mindkét partja nagyon csendes volt, vasárnap reggel a stégen ez a kép fogadott:
Csendesen telt ez a három nap a szigeten, de Katit és lányaimat meglocsolhattam (este édesanyámat is), és még a Nyúl is ránk talált.
Egy virágcserépbe érkeztek a csokik

A csokikat kiszagolta Steve, az állandó vendég kutya
A világ többi lányának-asszonyának a facebook-on küldtem locsolóverset:
Húsvét másodnapján
Az jutott eszembe:
Egy locsolókannát
Veszek a kezembe.
Megöntözök véle
Ma minden szép leányt,
De nem valóságban,
Hanem csakis online.
Lányok, ne sírjatok,
Hogy nincs locsolótok,
Lisztből, élesztőből
Legyen nektek jó sok!
Kézfertőtlenítőtől
Áradjon a Nílus,
Pusztuljon el tőle
A koronavírus!
Idén otthon marad
A húsvéti nyuszi,
De versemért jár most
Egy virtuális puszi!


Furcsa, de meghitt ünnep volt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése