Parlament

Parlament

2023. február 23., csütörtök

Beleegyezési korhatár

A szülők jól tudják, hogy a gyerekeknek mindig ugyanazt a mesét kell elmesélni, lehetőleg mindig pontosan ugyanúgy, a gyermekpszichológusok ezt nevezik bevésésnek, és nagyon fontosnak tartják a gyermek fejlődése szempontjából.

A közmédia is gyermeknek tekinti közönségét, hiszen nagyon profi módon alkalmazza ezt a bevésési technikát: a reggeli híradóban hetekig megy ugyanaz a történet, a tartalmon alig változtatva. Így fut már több hónapja a Qatargate-ügy, uniós képviselők megvesztegetési ügye, ami azt hivatott bizonyítani, hogy az Unió a korrupció melegágya, de minket, szegény magyarokat szívatnak. Nos, Qatargate-ügyben eddig feltárt korrupciós pénz másfél millió euró, ami nagyjából megegyezik a Schadl-Völner-ügy vesztegetési összegével, amiről persze most, a per megkezdésekor sem tudósít a híradó.

A közmédia - és a kapcsolódó lakáj-hírportálok: Origo, Magyar Nemzet - legújabb bevésési sztorija, ami már több mint egy hete fut reggel, délben este minden hullámhosszon, egy melegségét nyíltan vállaló kisegítő pedagógus, Bite Zsolt ügye. Az illető meglehetősen provokatív insta- és tiktok-oldalt működtet, ahol nagy részletességgel mesél egy 15 éves, nem az iskolában tanuló fiúval folytatott szexuális viszonyáról. És hogy miért nem büntetendő egy 40 éves és egy 15 éves homoszexuális kapcsolata? Mert Magyarországon a megegyezésen alapuló szexuális cselekmény nem büntetendő, ha a fiatalabb fél is betöltötte már a beleegyezési életkort, ami egységesen 14 év.

Korábban azonos neműek közötti szexuális cselekmény beleegyezési korhatára 18 év volt, de egy 2002-es alkotmánybírósági döntés ezt a megkülönböztetést eltörölte, sőt, a 2013-ban életbe lépett Btk. szerint is csak egyféle szexuális cselekmény létezik (definíciója szerint: „a közösülés és minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy kielégítésére alkalmas, vagy arra irányul”). Vagyis ezek alapján Bite Zsolt csak akkor volna büntethető, ha:

  • Szeretője 14 évnél fiatalabb lenne;
  • Szeretője saját tanítványa lenne, mert hatalmi alá/fölé rendeltségi helyzetben bűncselekmény gyanúja merülhet fel (edző, tanár, munkahelyi vezető, lelki vezető - igaz, kedves pap bácsik?);
  • Ha szeretőjéről annak beleegyezése nélkül szexuális tartalmú képeket tett volna közzé, vagy felismerhető módon megnevezte volna.
Vagyis könnyen lehet, hogy Bite Zsolt csak konfabulál, álomvilágban él, kórós exhibicionista Háry János. Viszont ez az ügy remekül alkalmas arra, hogy a kormánymédia azt sugallja: a gyermekvédelmi törvény még nem teljes, a 14-18 év közöttiek még mindig veszélyben vannak, ezért hűséges álellenzéki szövetségesük, a nyíltan homofób Mi Hazánk segítségével valószínűleg kezdeményezni fogják, hogy:

  • A homoszexuális és heteroszexuális cselekmények ismét legyenek megkülönböztetve;
  • A homoszexuális aktus beleegyezési korhatára megint legyen 18 év.
(Bíró legyen a talpán, akinek majd el kell bírálnia, hogy egy 19 éves transzvesztita és egy 17 éves lány szexuális kapcsolata minek számít.)

Ezzel a "társadalmilag igen veszélyes" problémával pedig megint sikerül majd elterelni a figyelmet arról, hogy:

  • Az intézményes korrupció már az igazságügyminisztériumig ér;
  • Az élelmiszer-infláció nálunk a legmagasabb az unóban;
  • Orbán Putyin utolsó csatlósa a nyugati szövetségekben (NATO, EU).
Most majd megint lesznek egyik oldalról szivárványos tüntetések, másik oldalról nyílt buzizás, ismét a homofóbia lesz a gyógyír minden társadalmi problémára. Mert előre megyünk, nem hátra.


---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése