Parlament

Parlament

2021. február 24., szerda

Alagút, avagy Magyarország négy részre szakadása

Történetünk a Nagy Ragály után játszódik, amikor a magyar gazdaság újra fellendült és Budapest igazi sportfővárossá vált, ahol gombamód nőttek ki a földből a stadionok, sportcsarnokok és arénák.

Titkos kormányülést tartottak a Karmelitában arról, hogy alagutat kéne építeni a Puskás Aréna VIP páholyához, hogy a labdarúgó meccsre érkező Orbán Viktornak ne kelljen találkoznia a néppel, amely bár rajongva szerette vezérét, mégis fel kellett készülni minden eshetőségre. A kormányülésen megjegyezte a belügyminiszter, hogy Moszkvában a Luzsnyiki Stadionba négy alagút vezet, hogy a terroristák ne tudják kiszámítani, melyiken érkezik Putyin elnök. Megtetszett az ötlet Orbán Viktornak, így esett, hogy a Puskás Arénát is négy alagúttal szerelték fel, melyek a négy égtájról voltak elnevezve.

Jól működött a négy alagút, a miniszterelnök hol északról, a Stefánia útról, hol keletről, az Ifjúság útjáról, hol délről, a Dózsa György útról, hol pedig nyugatról, az Istvánmezei útról közelítette meg kedvenc szotyizó helyét, mikor hogy tartotta úri kedve. Történt egyszer egy világbajnoki selejtező mérkőzésen, hogy miniszterelnökünk vicces kedvében megkérte mindhárom dublőrjét, hogy jöjjenek el ők is a mérkőzésre. (Tudnivaló, hogy míg Orbán Viktor kedvenc időtöltésének, a labdarúgásnak hódolt, dublőrjei jártak el az uniós tanácskozásokra, a kipcsak törzsek tanácskozására vagy éppen egy-egy gyáravatásra).

Az volt a terv, hogy Orbán és három dublőrje egyszerre érkeznek négy irányból, de míg a valódi miniszterelnök a páholyban élvezi a meccset, a hasonmások a gépkocsiban várakoznak. Azonban mindhárom dublőr fejében ugyanaz a fondorlatos terv fogalmazódott meg: itt az idő átvenni a hatalmat. Hogy-hogynem, az aréna díszpáholyában egyszerre négy Orbán Viktor jelent meg, és mindegyik azt állította magáról, hogy ő a miniszterelnök. A testőrség sem tudott igazságot tenni. A stadionból a négy miniszterelnök négy irányba távozott, és mindegyik egy-egy országrészt foglalt el magának.

Persze mindegyik országrésznek megvolt a politikai elitje, és az oligarchiája is, akik örültek, hogy végre egyedüli kakasok a szemétdombon. Észak-Magyarországra ment Szijjártó Péter, a közbeszerzéseket pedig Csányi Sándor nyerte rendre, Kelet-Magyarországon Kósa Lajos volt a kabinetminiszter, és Mészáros Lőrinc a pénzes zsák, Dél-Magyarországnak Rogán Tóni és Tiborcz István jutott, Nyugat-Magyarországot pedig Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt képviselte. A megosztott ellenzék is örült Magyarország négy részre szakadásának, az MSZP északra költözött (Ózd, Salgótarján, Diósgyőr régi munkás városok), a Jobbik ment keletre, itt voltak legjobban beágyazódva, a DK-nak Dél-Magyarország, a Momentumnak pedig Nyugat-Magyarország jutott. Többé nem kellett összefogósdit játszaniuk. Persze így sem tudták legyőzni a Fideszt egyik országrészben sem.

Mind a négy országrésznek saját labdarúgó válogatottja volt, évente négyes rangadót tartottak a Puskásban: négy irányból érkeztek a csapatok, a szurkolók is az Aréna négy karéjában helyezkedtek el. Minden rendben is ment volna, az ország népe alig vett észre valamit abból, hogy nőtt volna a megosztottság. Hanem a négy Orbán Viktor egyetlen dologban nem tudott megegyezni: kié legyen Felcsút, a magyar labdarúgás fellegvára.

Próbálták eldönteni sorsolással, vitézi tornával, de a vesztesek sohasem fogadták el az eredményt. Így esett, hogy végül mind a négy országrész sereget küldött Felcsútra. Ez a csata a Négy Sereg Csatája néven került be a magyar történelembe, az ádáz küzdelem Felcsút mellett a Vértes lábánál zajlott. Az ütközetben mind a négy Orbán Viktor hősi halált halt, a felcsúti labdarúgópálya négy szögletzászlójánál emeltek síremléket nekik.

Ha azt hiszitek, hogy ezzel véget ért véráztatta országunk megosztottsága, akkor nem ismeritek a magyar történelmet. Soha, senkinek nem sikerült többé egyesíteni a magyarokat, ezért a világ különböző nyelvein a "magyarkodni" évszázadok óta annyit tesz, mint széthúzni, viszálykodni. Ne magyarkodjatok!, ripakodik anyuka a veszekedő gyerekeire szerte az egész glóbuszon. Az elváló házaspárokra is csak annyit mondanak: szétmagyartak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése