Parlament

Parlament

2018. február 20., kedd

Liza, a hegyitündér

Egyszer egy magyar származású amerikai lány nehezet ebédelt, ezért különös álma volt. A téli olimpián találta magát a szabadstílusú sízés versenyszámában. Fel is ébredt nyomban, és mit látott? Tényleg a téli olimpián van, lábán síléc, épp csúszik a félcsőben. Mi mást tehetett, a minden magyar által ismert alföldi stílusban - ahogyan honfitársaink milliói síelnek Ausztria, Szlovákia, Olaszország, Franciaország havas lejtőin - végighóekézett a pályán.
Eddie, a sas, Eric, az angolna után már nekünk, büszke magyaroknak is van olimpiai hírességünk, Elizabeth Swaney, vagyis Liza, a hegyitündér. Igaz, hogy a Liu fívérek neve hallatán úgy visonganak a koreai csajok, mint egy popkoncerten, de a fiúk csak kerülgetik az olimpiai dobogót*, erre jön Liza, és rögtön bekerül a világ összes tévécsatornájának sportösszefoglalójába.
A legjobb magyar snowboardos, a korábbi világkupagyőztes Gyarmati Panka, aki idén sípcsonttörés miatt nem indulhatott a téli olimpián, rosszallásának adott hangot, hogy míg mások sok-sok edzéssel, lemondással és testi épségük kockáztatásával sem juthatnak el a világjátékokra, addig valaki így meghackeli az olimpiai eszmét.
Forrás: Grafitember
Pedig Liza csak ugyanúgy kihasználta a kvalifikációs rendszer hiányosságait, ahogy annak idején egy budapesti tinédzser, az "etikus hacker" tárta fel a BKK jegyértékesítési rendszerének hibáját.
Másrészt Liza amerikai létére igazán magyar sportoló, hiszen nem ő az egyetlen hazánkban, aki csak imitálja azt, amit csinálnia kéne:

  • A magyar kormány kormányzás helyett csak konzultál;
  • A Parlament törvénykezés helyett lex-CEU-val és lex-Sorossal járatja le magát;
  • A Számvevőszék elszámoltatás helyett a Fidesz lángpallosa;
  • A közszolgálati média hírek helyett már csak pártpropagandát sugároz, karaktergyilkolászást folytat;
  • Az ellenzék a kormányzat bírálata helyett belháborút folytat;
  • A politikusok a nép szolgálata helyett a saját zsebüket tömik.
Elizabeth Swaney, a mi Lizánk a magyar szellem legadekvátabb kivetülése. Ő a mi hősünk.
Megpróbálom posztom végére feltölteni Liza futamát Knézy Jenő legendás "Eric, az angolna" közvetítésével (A YouTube letiltotta, itt talán fennmaradhat).
 * 2018. 02.22 - Azért a fiúknak csak összejött az arany, Magyarország első téli olimpiai aranya, 38 éve utáni első érme, amiért nagy-nagy gratula.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése