- Két közepes édesburgonya
- Egy csokor fehérrépa
- Egy csomó petrezselyem
- Egy csomó kapor
- 15-20 db nagyfejű gomba
- 400 g juhtúró
- Egy tábla fehér és egy tábla fekete csokoládé
- Egy zacskó sósperec.
Olyan korszerű köreteket szerettet meg velünk, mint a bulgur (búzatöret vagy török rizs), kuszkusz, quinoa.
Múlt év novemberében ünnepi menüvel készült anyja születésnapjára. Itt nem csak az ételek voltak különlegesek (tabbouleh-saláta, kecskesajtgolyók szőlővel, dió- és pisztáciabundában, baconbe tekert aszalt szilva, hagymacsatni, sültpaprika-krém, olívabogyó krém, friss bagett), hanem az is, hogy Kati 93 éves nagybátyja is véletlenül "beesett" az eredetileg szűk családi körnek készült vacsorára, és nem vetette meg Bori főztjét. Erről az esetről Bori saját blogjában is beszámolt.
Akkor most fellebbentem a fátylat arról, hogy a posztom elején felsorolt hozzávalókból mi is készült a hétvégén. A háromfogásos menü a következő volt:
- Édesburgonyaleves (kicsit sűrűbbre készítve remek szósz lehet marhahúsok mellé is)
- Petrezselymes-kapros-fokhagymás juhtúróval töltött rántott gombafejek rizibizivel és tartárral
- Sós karamelles sütemény fekete és fehér csokimázzal (ez utóbbit barátnője születésnapjára készítette, de pár darabot hagyott nekünk is)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése