Parlament

Parlament

2018. február 4., vasárnap

A rövid, végtelenített videók

Három orosz informatikus, Anton és Igor Gladkoborodov valamint Mikhail Tabunov 2012-ben alapítottak egy ciprusi bejegyzésű céget, a Coub-ot, melyen 10 mp-es végtelenített videókat lehet létrehozni tetszőleges hosszúságú zenei aláfestéssel. A felhasználók számára mind a saját feltöltés, mind pedig a YouTube-ról vagy Vimeo-ról történő közvetlen szerkesztés is támogatott. Eredeti célja a végtelenség, a folyamatos ismétlődés és a monotonitás bemutatása megfelelő, hatásos zenei aláfestéssel, a legjobb coub-ok ilyenek.
Én 2014-ben csatlakoztam a Coub-hoz és azóta 57 feltöltésem van, de sajnos csak kevés felel meg a Coub eredeti szellemének, de azért bemutatok ezek közül néhányat.
Amire a legbüszkébb vagyok, az a Mackósajt. A Mackósajt címkéjében rejlő végtelenség már gyermekkorom óta izgat:


Első coub-om egy tengerparton megörökített jelenet volt:


És talán még mindig ebbe a kategóriába esik a Petra csodatükre című szösszenet, valamint a Síelni jó:




Az elmúlt egy évben 15 coub-ot töltöttem fel, de mind politikai tartalmú. Ezek egy része a dalaimból készült, íme:
Csiki-csuki sör, a Heineken-Csíki sör konfliktus kapcsán:


A CEU elrablása a CEU törvény kapcsán:


A Háttérhatalom a Soros köré épített összeesküvések kapcsán:


A Ne hagyjuk szó nélkül a nemzeti konzultáció kapcsán:


És végül a legutolsó, egyben az elmúlt év legnézettebb coub-ja a Stop Fidesz! a "Stop Soros" törvényjavaslat kapcsán:


A többi 10 coub-om aktuálpolitikai eseményekhez kapcsolódik, közöttük is van néhány sikeres.
Az Ez megőrült című alkotás Orbán szokásos évértékelőjére reflektál, Olaf, a Jégvarázs hóembere döbben meg a miniszterelnök kijelentésén:


Szintén a CEU-ügyhöz kapcsolódik a Palkovics államtitkárral készült interjú egy részlete, melyben elmondja, hogy Nem volt idő tárgyalni a CEU-val, de közben maga is elpirul:


A tavaszi Állitsuk meg Brüsszelt kampányra két coub-bal is reagáltam. Mivel a stoptáblába rajzolt tenyér engem mindig is egy pofonra emlékeztetett, erre alapoztam a Nemzeti konzultáció című művemet, míg a metró teljes kiplakátolása kapcsán készült a Magyarország büszke és erős a föld alatt is, mely végtelenségében már közelít a coub eredeti koncepciójához:




A civiltörvény nyomán két coub-om is készült, az elsőn Szabó Tímea üzeni meg a köztársasági elnöknek, hogy Bábu vagy, a másikon Topicska forgalmista a csinos távírászlány fenekére A civil szervezetek megbélyegzéseként a "Supported from abroad" feliratot nyomja:




A magyar labdarúgó válogatott andorrai veresége sem hagyott hidegen:


A Fidesz őszi pártkongresszusán a miniszterelnök szavai engem Bástya elvtársra emlékeztettek, Szerénység:


Az őszi Soros-őrület további két coub elkészítésére sarkallt. Az elsőt Aradszki András KDNP-s képviselőnek az Országgyűlésben elhangzott ördögűzős beszéde ihlette (Rózsafűzér, sárkányfű), a másikat pedig megint Bástya elvtárs, aki a Soros-szellem vasútján utazva elájul Soros képmásától.




A fenti coub-ok közül ötben játékfilm-részletek vannak, kétszer A tanúból valamint a Szigorúan ellenőrzött vonatokból, a Süsü a sárkányból illetve a Jégvarázsból.
Magyarország első számú politika coubere egyébként Botos Tamás újságíró, neki napi 4-5 feltöltése, 15 millió kattintása és csaknem 900 követője van. Én a magam 18 500 kattintásával és 10 követőjével szerényen a sor végén kullogok, de nem is ezért csinálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése