Parlament

Parlament

2019. szeptember 20., péntek

Amikor összeáll a kép

A Fehérvári úton autózva feltűnt, hogy felépítettek egy Lidl üzletet, fel is töltötték áruval, már a nyitásra vártunk, amikor is fekete fóliával letakarták a feliratot, és ez az állapot már csaknem háromnegyed éve fennáll.
A soha meg nem nyitott Lidl a Fehérvári úton
Eredetileg a Fehérvári út és a Galambóc utca sarkán a baloldalon egy hatalmas háztömb, a jobboldalon pedig egy raktárépület állt.
A Fehérvári út és a Galambóc utca kereszteződése évekkel ezelőtt (Forrás: Google StreetView)
Aztán mindkét oldalon építkezés indult: Jobboldalon a Lidl, baloldalon meg... nem tudtuk, mi lesz itt.
Megindult az építkezés (Forrás: Google StreetView)
A Lidl kezdetektől fogva perben-haragban állt a kerületi építési hatósággal, ugyanis az épületre nem kért építési engedélyt. A Lidl azt az álláspontot képviselte, hogy erre nincs is szükség, hiszen valójában csak átépítésről van szó. Valószínűleg sok olyan üzletet építettek már, amelyre utólag kapták meg a fennmaradási engedélyt, úgy érezték, ezt a helyzetet is kezelni tudják. A hatóság pedig küldött jelzéseket: rendszeresen megbírságolta az építő céget engedély nélküli közterület-használatért. A Lidl mégis 19-re lapot húzott, és teljesen nyitáskész állapotra hozta a boltot, még a bevásárlókocsik is szép rendben sorakoztak a helyükön. De ezúttal nem volt könyörület.
Közben az utca túloldalán a hatalmas háztömbnyi épület épült-épülgetett. Aztán egyszer csak két méter magas átláthatatlan betonkerítést is került köréje, meg árgus-szemű kamerarendszer. Amikor a nyáron arra autóztunk Angyali-szigetre menet, azon gondolkodtunk, hogy ez vajon mi lesz: laktanya, vagy a TEK új főhadiszállása?
Tegnap aztán megvolt az ünnepélyes avató, maga Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a... na mit? Hát az Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz a titkosszolgálat új központját. Lehet, hogy összeesküvés-szagú, de nekem összeállt a kép.
Az AVH új központja

Az AVH nem akart a központja mellé egy bevásárlóközpontot parkolóval és sok-sok vásárlóval, az önkormányzat nem adhatta ki az engedélyt, de a Lidl-nek senki sem súgott, hogy ez a hely nem kóser. Ők meg nem tájékozódtak, hogy mi is épül a szomszédban, vagy ha tájékozódtak is, nem voltak elég alaposak.

1 megjegyzés:

  1. Sajnos ez nem osszeeskuves, belso onkormanyzati forrasbol hallottam, hogy az AVH miatt all az engedelyek kiadasa.
    En mar lemondtam rola, hogy valaha is megnyitnak.

    VálaszTörlés