Parlament

Parlament

2017. november 24., péntek

Meghosszabbították a nemzeti konzultáció visszaküldési határidejét

Pártunk bölcs vezetői belátták, hogy a munkából élő embereknek hosszabb időre van szükségük, hogy átláthassák Soros György szövevényes és ördögi tervét. Felelősségteljesen csak akkor válaszolhatnak a konzultációs íven feltett kérdésekre, ha azt előbb a családok, a dolgozó kollektívák és a barátok is alaposan megvitatják. Meghosszabbították ezért a visszaküldési határidőt, hogy legyen idő a megfontolt válaszra. Íme néhány példa:
A MÁV vasúti járműjavító műhelyében éppen azt vitatják meg a dolgozók, vajon nem túlzás-e, hogy a Soros-terv évi egymillió bevándorló betelepítésével számol. Takács József lakatos szerint a Soros-tervből nem derül ki egyértelműen, hogy ebből kis hazánkba mennyi bevándorló érkezne, és hogy azok családos, dolgozó emberek lennének-e. A szaki szerint még néhány ügyes kezű marós elkelne az üzemben. Bár szaktársai szerint Arábiában nincsenek marósok, Takács mégis úgy dönt, hogy tovább tanulmányozza a Tervet.
Tímár Károly mérnök kollégáit baráti beszélgetésre invitálta otthonába, hogy megvitassák, helyes-e Soros György azon terve, miszerint a szerb határon felhúzott határkerítést le kellene bontani. A mérnök úr szívesen jár vadászni, és úgy gondolja, hogy a vadak természetes vonulási útvonalát keresztbe szeli a kerítés, ezért mostanában a hajtóvadászatokon sokkal szerényebb a teríték, mint azelőtt volt. A tervezőiroda párttitkára azonban felhívja a figyelmét, hogy a vadak számára létesített átjárókon veszedelmes terroristák és diverzánsok is hazánk földjére léphetnek. A mérnök úr úgy dönt, hogy megkérdez még néhány szakembert, hogy megvalósítható-e biztonságos határőrizet kerítés nélkül is.
Molnár Gyula formakészítő családja körében vitatja meg Soros György azon tervét, hogy Brüsszel kötelező kvóta szerint osztaná szét az Európába érkező bevándorlókat. Míg nagylánya, Margit határozottan a terv ellen van, mert megbeszélte udvarlójával, hogy nincs szükség a lányokkal erőszakoskodó bevándorlókra, addig kisfia, Jenőke váltig állítja, hogy neki az iskolában két kínai osztálytársa is van, és azok mindig nagyon udvariasan beszélnek a lányokkal. Molnár szaktárs nem lát tisztán abban a kérdésben, hogy ha mondjuk kötelezően évi ötezer menekült kerülne Magyarországra, azokat az ország mely szegletében telepítenék le. Hallott már elnéptelenedő falvakról és parlagon álló földekről, úgy gondolja, ott talán jobb dolguk lehetne, mint szétbombázott szülővárosaikban, örül hát a kormány által biztosított haladéknak, hogy jobban átgondolhassa ezt a kérdést.
Az egyéni gazdálkodók esténként azért gyűlnek össze a gazdakörben, hogy a Soros-terv által a bevándorlóknak fizetett 9 millió forint fejpénz kérdését beszéljék meg. A földművesek attól tartanak, ha a menekülteknek kifizetik ezt az összeget, nem fog jutni a területalapú földtámogatásra, ezért ellehetetlenedik a gazdálkodásuk. Arató István egyéni gazda, kinek családi földbirtoka 300 hektár szántó, melyet tavaly szerzett az állami földárverésen azt mondja, hogy ő pont ennyi támogatást kap évente a minisztériumtól.
Úgy gondolja, hogy ez valóban sok pénz, mert bár nyaranta nehéz dolgos napszámost kapni, ennyi pénzt a legjobb munkaerő sem ér meg. Úgy dönt tehát, hogy kihasználva a válaszadási határidőre adott egy hét haladékot, tovább gondolkodik ezen a kérdésen.
Ez a nyolc fiatal még tavaly jelentkezett a belügyminisztérium által toborzott határvadász alakulatba. Esténként a klubban a nemzeti konzultáció kérdéseit beszélik meg bajtársaikkal. Ezen az estén a Soros-terv azon pontján vitatkoznak, hogy kaphatnak-e a bevándorlók enyhébb büntetést az általuk elkövetett cselekményekért, mint a magyarok. Arról már mindannyian kaptak eligazítást, hogy emberségesen kell bánniuk az illegális határátlépőkkel, azt azonban nem tudják, mi a teendő, ha gyümölcslopáson kapják őket, vagy nincs a kerékpárjuk kivilágítva. Örülnek a haladéknak, mert a politikai tiszt a jövő héten tart nekik tájékoztatót a Soros-tervről.
A kovácsműhely dolgozói is rendszeresen közösen beszélik meg a konzultációs kérdéseket. Mivel sokan járnak közülük a munkásdalárdába, ahol szép magyar népdalokat énekelnek, most megütközéssel hallják, hogy Soros György háttérbe akarja szorítani a magyar kultúrát, hogy a bevándorlók könnyebben beilleszkedhessenek. Mivel legtöbben csak magyarul beszélnek, fájna nekik, ha a mostantól sok mindent más nyelven kéne mondaniuk. Wágner Rudolf vasmunkás szerint a dalárdában tanult külföldi dalok is elég szépek, és az üzemi étkezdében árult kínai ételek is nagyon ízletesek, sőt, a kínai szakács egészen jól megtanult magyarul, ezért ő személy szerint kihasználja a haladékot és még egy hétig gondolkodik a válaszon.
Ez a fiatal jegyespár, Rózsika és Márton a jegyesoktatás után rendszeresen beszélget a Soros-tervvel kapcsolatos konzultációs kérdésekről. Most például arra a kérdésre keresik a helyes választ, megengedhető-e, hogy Brüsszel hazánkat szankciókkal sújtsa, ha nem fogadunk be elég menekültet. Nyár végére tervezik egybekelésüket, és nagyon nem szeretnék, ha a szankciók miatt kevesebb pénz gyűlne össze a menyasszonytáncból. Bár Rózsika elég biztos a válaszban, Marci még gondolkodna a kérdésen, és megkérdezné leendő apósát is, hogy ne legyen sértődés a családban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése