Parlament

Parlament

2016. szeptember 1., csütörtök

Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatásának igaz története

Az elmúlt napokban az egész ország azt találgatja, vajon mit keresett a miniszterelnök elsőszülött leánya és férje 2015 szeptember 17-20 között Bahreinben, miért fogadta őket az energiaügyi miniszter, és aztán miért próbálják ezt az egészet letagadni. Pedig a válasz rém egyszerű.
2014. májusában, a sikeres országgyűlési választások és az újabb kétharmados Fidesz-győzelem utáni alakuló kormányülésen Balog Zoltán emberminiszter gondterhelten ráncolta homlokát. De olyan gondterhelten ám, hogy Orbán Viktor nem állhatta meg szó nélkül, s így fordult miniszteréhez és harcostársához:
- Mi a baj, Zoltán? Látom rajtad, hogy nyomja valami a lelkedet.
- Ha már így rákérdeztél, miniszterelnököm, az újonnan meghirdetett népességpolitikával volna itt egy kis gond.
- Már hogy lehetne a népességpolitikánkkal gond édes Zoltánom, amikor mindenki tudja, hogy az új kormány a családok kormánya, megemeltük a családi adókedvezményt, hamarosan új lakáshoz jutási lehetőségekkel is támogatjuk a családokat. Mikor máskor, ha nem most érdemes a gyermekvállalás ebben a vér- és könnyáztatta országban?
- Hiszen éppen ez az, drága miniszterelnök úr! A gyermekvállalásban nekünk, a keresztényi értékrendet képviselő politikusoknak az élen kell járnunk. Neked is, nekem is öt gyermekünk van.
- Na látod! Hát akkor mi a baj?
- Hát az, kedves miniszterelnök úr, hogy már lassan kilenc hónap telt el azóta, mióta jelen lehettünk elsőszülött leányod, Ráhel menyegzőjén (jut eszembe, egy református apa metodista hitben megkeresztelt gyermekének miért római katolikus szertartás szerint folyt az esküvője?), és kicsit sem gömbölyödik az ifjú menyecske hasa.
- Ugyan, Zoltán! Tudod, hogy a mai fiataloknál nem úgy van, mint a mi korunkban. Először a saját lábukra kell álljanak, aztán jöhet a gyermekáldás. Tudod milyen fontos, hogy az emberek lássák, a miniszterelnök lánya nem apja befolyása által, hanem a saját erejéből boldogul. Ne félj, jó miniszterem, hamarosan sokasodni fog a Tiborcz család is.
Telt-múlt az idő, 2014 őszén Orbán Viktor poharazgatás közben megkérdezte vejét:
- No, hogy megy az üzlet, Pista?
- Nem is gondoltam volna, apámuram, hogy ilyen könnyű a saját lábon állás. Valahány munkát megpályáz a cégünk, azt mind megnyerjük, pedig te biztosan nem segítesz ebben, ugye?
- Ugyan Pista, hová gondolsz. Az embereknek látniuk kell ebben az országban, hogy aki dolgozik, az boldogul. De most nem erről szeretnék veled beszélni, hanem a lányomról. Jut-e elég időd rá, édes fiam, már ha érted, hogy hogy gondolom?
A miniszterelnök veje nem volt egy pirulós fajta, de most a haja tövénél is elpirult, talán a kelleténél több pálinka tette.
- Sejtem, mire célzol, drága apósom, azt kérdezed a magad csavaros módján, hogy rendben van-e a házaséletünk.
- Ne szabódjál, fiam, mi férfiemberek szégyenlősek vagyunk ebben a dologban.
- Az a helyzet apuka, hogy mink magunk sem értjük, mi lehet a gond, pedig hidd el, amióta a saját lábon állás ilyen jól sikerült mindent megteszünk, hogy te és Anikómama megtapasztalhassátok a nagyszülői örömöket.
Orbán Viktor nem tudhatta, hogy felesége már hónapokkal ezelőtt, a nyár derekán ugyanerről faggatta a lányát. Akkor még élt a nagybeteg Czeizel doktor, Lévai Anikó megpróbálta rábeszélni Ráhelt, keressék fel a klinikáját.
Az elkövetkező hónapok azzal teltek, hogy az ifjú házaspár sorra keresett fel klinikákat, kínai csodadoktorokat, étkezési tanácsadókat. A miniszterelnök Azerbajdzsánból még sámándobosokat is hozatott, hogy járják el a termékenységi táncot, de mindhiába, a gyermekáldás elmaradt.
Már jócskán 2015 tavaszában jártunk, amikor a miniszterelnök a külügyminiszterrel a sikeres keleti nyitásról beszélgetett, és Szijjártó Péter a következővel hozakodott elő:
- Tudod Viktor, hogy a keleti nyitás óta nemcsak gazdasági és kulturális kapcsolataink erősödnek a Közel-Kelettel, de felélénkült az orvosi turizmus is.
- Ne is mondd, Péter, az én orvosom, aki olyan jól tudta kezelni, ha beállt a derekam, ő is most ment ki végleg Kuvaitba. De hát mit tehetnénk, az itthoni fizetések ugye...
- Nem pont erre gondoltam, miniszterelnök úr. Nemcsak a kínai orvoslás világhírű, de az arab orvosok is ismernek olyan praktikákat, melyről a nyugati orvostudomány nem is hallott. Akár hiszed, akár nem, terméketlen párok százai járnak az Öböl-menti országokban bajukkal, és nem is eredménytelenül. Nemzetközi hírű az egyik bahreini orvos, aki egészen egyedülálló módszert alkalmaz a termékenység elősegítésében. Hallottam róla, hogy Ráhelék is hasonló gonddal küzdenek.
Orbán Viktor tekintete elborult egy pillanatra, mert nem örült neki, hogy a Tiborcz házaspár gondja kiszivárgott, de utasította a külügyminisztert, hogy tegyen meg mindent, hogy a csodadoktort Magyarországra hozassák.
Hiába mozgatott meg Szijjártó Péter minden követ, Orbán Viktor hiába magasztalta az iszlám kultúrát arab befektetők körében, még ingyenes letelepedési kötvényt is ajánlottak a bahreini specialistának, mégsem sikerült őt magyarországi utazásra rábírni. Igaz, furán is vette volna ki magát, hogy pont a migránsválság kellős közepén hozat a miniszterelnök családja arab doktort az országba. Nem volt mit tenni, az ifjú házasoknak kellett Bahreinbe utazni.
Szijjártó Péter hozzá is látott az utazás megszervezéséhez, de valami jó fedőtörténetet kellett kitalálni.
- Tudod milyen ez az "emberjogi falka", ezek a firkászok, képesek mindenféle gyalázkodást leírni az én Ráhelemről - figyelmeztette Orbán.
- Ugyan, majd Bayer Zsolti elküldi őket a kurvannyukba - vette félvállról a kérdést Szijjártó, de Orbán csitította:
- Hátrább az agarakkal Péter, Zsoltot lovaggá szeretném üttetni, most már nem küldhet el minden libsi jöttmentet a halál f@szára, mint azelőtt. Hihető sztorit kell kitalálni. Mit szólnál például ahhoz, ha Ráheléket udvariassági látogatáson fogadná az az Abdul..., na, hogy is hívják?
- Mirza - segítette ki Szijjártó.
- Az, az, a Mirza, az olajipari miniszter, akivel a múltkor azt a jó kis rezsicsökkentéses boltot összehoztuk, na ez az Abdul kávézni és csokoládézni hívná a fiatalokat, mesélne nekik a bahreini gyöngyhalászatról, meg ilyesmi.
- Oké főnök, van ott egy ügyes konzulunk, a Garamvölgyi Balázs, az majd leszervezi a találkozót.
Hát így került sor a Tiborcz házaspár bahreini utazására 2015 szeptember 17-20 között. Az energiaügyi miniszter túlságosan is készséges volt, ő tudja miért.
A fiatalokat inkább a specialista érdekelte, aki valóban értette a dolgát, hiszen pontosan kilenc hónap múlva, 2016 június 20-án egy budai kórházban megszületett Tiborcz Aliz, a miniszterelnök unokája. Orbán Viktor örömében csak ennyit mondott:
- Ez férfimunka volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése