Parlament

Parlament

2014. február 28., péntek

Farsang, farsang

Azért jó, hogy van egy kései gyermekünk, mert még mindig főhet a fejünk farsang idején, hogyan készítsük el a gyermek hőn áhított jelmezét. Idén a Gru című rajzfilm apró aranyos lénye, egy minion szeretett volna lenni.
A minion tetőtől talpig sárga, kék kantáros nadrágban van, fekete csizmája és kesztyűje valamint kerek védőszemüvege van.
Hát így sikerült:
Nem egy sárga liliom...
...csak egy cuki minion.
Már többször leírtam, hogy elvi kérdést csinálunk abból, hogy gyermekeink farsangi jelmeze ne gyári, hanem házilag csinált legyen. Petra tavalyi jelmezét itt, a korábbi jelmezeit pedig itt tekinthetitek meg.
Négy nap múlva vége a farsangnak. Húshagyó kedden és hamvazó szerdán többször is voltunk Ausztriában síelni, és mindig nagyon kedélyes volt. Az osztrákok színes felvonulással búcsúznak a farsangtól, kedd este fáklyával, kígyóban csúsznak le a hegyoldalon. Szerda reggel színes főtt tojással kedveskednek a vendégnek, jelezve a böjti időszak kezdetét.
Idén februárban márciusban kétszer is megyek Ausztriába síelni, először jövő héten négy napra volt osztálytársaimmal (immár negyedik alkalommal), másodszor pedig a családdal március 14-től 19-ig. Kár, hogy lemaradunk a kedélyes farsangvégről, marad a sima kikapcsolódás, osztálytársaimmal a régi szép idők felemlegetése, a családdal pedig élvezzük a kizökkenést a napi mókuskerékből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése