Parlament

Parlament

2013. szeptember 26., csütörtök

Vasdiploma

Apám 1948-ban, 65 évvel ezelőtt szerzett közgazdász diplomát a József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, vagyis idén vasdiplomára volt jogosult, melyet a jogutód egyetem, a Corvinus rektora, Dr. Rostoványi Zsolt adott át ünnepi egyetemi tanácsülés keretében.
Koccintok a friss vasdiplomással

A diplomaszerzés 50. évfordulóján aranydiploma, a 60.-on gyémánt-, a 65.-en vas-, a 70.-en pedig rubindiploma jár. Idén volt két rubindiplomás, az egyik közülük ráadásul vitézi címmel is rendelkezett. A vasdiplomások kb. tízen, a gyémántdiplomások 30-40-en, az aranydiplomások pedig legalább kétszázan voltak.
Öt évvel ezelőtt, apám gyémántdiplomájáról is tudósítottam az akkor még fapados blogomban (2008. 09. 30), akkor azt írtam, hogy a gyémántosok közül apám volt a legstrammabb. Sajnos mostanra már eléggé rozoga szegény, de a többi vasdiplomás sem volt túl jó bőrben. Apósom nagybátyja annak idején 97 évesen még átvette rubindiplomáját, sőt, még beszédet is mondott.
Az aranydiplomások között volt három egykori miniszter: Kemenes Ernő, aki még az átkosban volt a Tervhivatal elnöke, valamint Balázs Péter külügy- és Lotz Károly közlekedési miniszter. Az aranydiplomások között láthattuk viszont Poór Klára egykori televíziós riportert is.
A diplomaátadó ünnepségen édesanyám, nővérem és sógorom is jelen volt, a ceremónia utáni ebéden (amit a Kiskakukkban költöttünk el) Kati is csatlakozott hozzánk.
Jó, hogy vannak ilyen ünnepi alkalmak és büszke vagyok rá, hogy édesapám megélhette ezt az eseményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése