Parlament

Parlament

2021. szeptember 15., szerda

Akik hoppon maradtak a Nemzeti Konzultáció során

Már többször posztoltam hőseinkről (gyári munkások, a gazdakör tagjai, határvadászok, ifjú házasok), akik mindig igénybe veszik azt a lehetőséget, hogy rendre meghosszabbítják az aktuális nemzeti konzultáció visszaküldésének határidejét. Ezúttal a nyaralások miatt nem sikerült brigádgyűléseken, baráti vagy bajtársi összejöveteleken megbeszélni, mi is lenne a helyes válasz, ezért aztán nem is érkezett vissza több, csak 1 400 000 válasz, a szavazásra jogosultak alig 17 %-a, a masszív Fidesz-szavazók fele.

Most, hogy megvan a konzultáció eredménye, ennek értékelésére gyűltek össze. Mivel a válaszadók 90 %-a a kormány iránti lojalitásból mindig az elvárt választ ikszeli be, elegendő a 90% fölötti eredményt nézni, vagyis az eredményből levonni 90-et és a maradékot megszorozni tízzel.

Nagy vita volt a Dózsa László brigádban az első kérdésről, amire a szavazók 60%-a (96%) szavazott igennel, miszerint veszélyes idő jön, meg kell erősíteni Magyarországot. Taki szaki látott már ilyet, a megerősítés mindig a honvédség és a TEK felfegyverzését jelenti.
Azon sem csodálkoztak, hogy a minimálbér 200 000 Ft-ra emelésére mindössze 40% (94%) szavazott: Takács szaktárs így a nyugdíj előtt sem számíthat nagy béremelésre, mert a bérkeretet elviszi a fiatal kollégák kötelező béremelése (a főmérnök ezt úgy magyarázta: bértorlódás).

A mérnök úrék szokásos péntek esti ultipartija előtt a harmadik kérdést vitatták meg: 80% százalék a családtámogatás és az adók alkotmányos védelmére szavazott. A mérnök úr nem pontosan érti, miként lehet az alaptörvénybe beleírni a családtámogatás és az adó mértékét.
Ráadásul 90% szavazott igennel a negyedik kérdésre, hogy Magyarországon legyenek Európában a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók. A mérnök úr barátainak elmondta, hogy gyárukban is le kívánják építeni a fejlesztő részleget, és csakis az alacsony hozzáadott értéket létrehozó munkafolyamatok maradnak meg a gyárban. Szerinte nem az olcsó munkaerőnek, hanem a szaktudásnak kéne vonzóvá tenni a Magyarországon befektetőket.
A Molnár családban örülnének a gyermeket nevelők adóvisszatérítésének, ezért nem értik, miért csak az érdemi válaszadók fele szavazott erre igennel. Azért szurkolnak, hogy meglegyen a legalább 5,5%-os gazdasági növekedés.
A Molnár család is vett fel hitelt új otthonához, és boldogan éltek a hiteltörlesztés felfüggesztésének lehetőségével, de most egy barátjuk kiszámította, mennyivel többet kell majd így törleszteniük, ezért nem csodálkoznak azon, hogy a moratórium meghosszabbítására csak 10% szavazott (91%).
A gazdakörben nagy felháborodást váltott ki, hogy Brüsszel már megint ránk akarja kényszeríteni akaratát, ezért nem csodálkoznak a 80%-os elutasítottságon, bár pontosan nem tudják, hogy ezzel az akaratrákényszerítéssel miért várnak a járvány végéig. Minden esetre akár kaszát-kapát is ragadnának, hogy ez az akaratrákényszerítés ne sikerüljön.
Az aztán meg végképp botrányos, hogy Arató úr azért fizessen több környezetvédelmi adót, mert nem képes korszerű traktort vásárolni, kénytelen a régi dízelfaló járgányt használni. Jogos a 90% elutasítás, fizessenek a multik. Lánya csendben jegyzi meg, hogy végül azt is mi fizetnénk meg.
A határvadász szakaszban nagy felháborodást keltett, hogy Soros György már a gyermekeinket sem kíméli, már az óvodában nemváltást szeretne rájuk kényszeríteni. Jogos ennek 70%-os elutasítása.
Ráadásul a gazdag spekuláns illegális migrációt szeretne Magyarországra erőltetni, amit a válaszadók 80% elutasít. Egyik bajtársuk csendben megjegyzi, hogy ő tanult angolul és olvasta Soros bevándorlási javaslatait, de az illegális bevándorlást mindegyikben határozottan elutasította, kizárólag legális, szervezett, átgondolt európai migrációs politikát szeretne. A határvadász szerint pont azért kell ennyi illegális határsértőt elfogniuk, mert nincs lehetőség a legális menedékkérelemre.
Az öntödében elvileg egyet értenek a járványügyi korlátozások fenntartásával, amire az érdemi válaszadók 70%-a szavazott, de nem értik, hogy a vírus miért kerüli el a labdarúgó Európa-bajnokságot, az Eucharisztikus Kongresszust vagy a Vadászati Világkiállítást.
Soros György migránsok behozatalára vonatkozó mesterkedését elutasítják (90%-ban), de Wágner szaki azt olvasta az újságban, hogy nem éppen Soros György volt az, aki kivonta az amerikai csapatokat Afganisztánból, ezért a tálibok rémuralma miatt még több migráns zúdul Európára.
Márton és Rózsika már nemcsak ifjú házasok, de újdonsült szülők is, akik azt vitatják meg, hogy vajon kik hordoznak nagyobb valószínűséggel koronavírust: a sportrendezvényekre vagy Vadászati Világkiállításra érkező százezrek, vagy azok, akik a belgrádi vagy kijevi nagykövetségen menedékkérelmet szeretnének benyújtani. Nem pontosan értik, hogy a 80% miért pont az elég nehézkesen kivitelezhető legális bevándorlástól fél inkább.
Ami az új vakcinagyárat illeti (amit a válaszadók 60% elutasított), azt olvasták az újságban, hogy már letették az alapkövét, és Szijjártó miniszter úr már arról is megállapodott Szergej Lavrovval, hogy Szputnyik oltóanyagot fognak ott gyártani. Akkor mire vonatkozott a kérdés?

Hőseink ígéretet tettek, hogy a legközelebbi nemzeti konzultációnál már nem számítanak határidőhosszabbításra, hanem idejekorán elküldik válaszaikat. És már nagyon készülnek a népszavazásra is, mert meg kell állítani az LMBTQ propagandát, különben bebuzul a magyar és kihal a nemzet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése