Parlament

Parlament

2020. augusztus 13., csütörtök

Naná, hogy megint meghosszabbították a konzultációs kérdőívek beküldési határidejét

A Nép bölcs vezetői ismét belátták, hogy hosszabb időt kell adni hazánk polgárainak, hogy a Nemzeti Konzultációban feltett kérdésekre felelősségteljesen, a döntés súlyát átérezve megfontolt választ adhassanak. A Soros-tervről tartott konzultáció kapcsán megismert hőseink ismét munkahelyi kollektívákban, baráti vagy családi körben vagy éppen bajtársaik körében vitatják meg a konzultációs kérdéseket.

A MÁV vasúti jármű-javítójának Dózsa Lászlóról elnevezett brigádja a járvány újabb hulláma esetén foganatosítandó intézkedésekről vitatkozik. Takács József, vagy ahogyan kollégái nevezik: Taki-szaki panaszkodik, hogy az ingyenes parkolás idején csak a házuktól jó messzire tudott megállni öreg Skodájával, amikor az éjszakai műszakból hazafurikázott. Kollégái inkább azt nehezményezik, hogy a digitális oktatás alatt nem volt, aki vigyázzon gyermekeikre.
A kocsmák zárva tartása valamennyiüket kényelmetlenül érintette, így örülnek a haladéknak, még gondolkodnak a kérdéseken.
Tímár Károly mérnök és tervező kollégái részesei voltak a magyar lélegeztetőgép prototípusa kifejlesztésének. Most abban a kérdésben kell dűlőre jutniuk, hogy folytatódjék-e a hazai gép gyártása. A mérnökúr olvasta, hogy a járvány alatt 16 000 kínai lélegeztető gépet vásároltunk összesen 300 milliárd forintért, ez pont annyi, amennyibe a kecskeméti Mercedes-gyár felépítése került. Ez borzasztó sok pénz, ezért talán le kéne állni a hazai gyártással, mert most már tényleg van elegendő lélegeztető gépünk, külföldön meg nincsenek igazán bizalommal a frissen kifejlesztett magyar készülékkel szemben.
Molnár Gyula formakészítő a járvány alatt elveszítette munkahelyét, és három hónap után már álláskeresési járadékra sem jogosult. Más munkahelyeken ugyan igénybe vették a munkaerő-megtartó támogatásokat, de ez rajta nem segített, így most azt beszéli meg családja körében, mit válaszoljanak a kérdőív 9. pontjára. Nagylánya nemrég kezdett el dolgozni egy könyvelő irodában, és kiszámította, hogy Soros György örökkötvény-javaslata nem is olyan rossz, hiszen a tőke csak 200 év után fizetődne vissza, ez alatt az idő alatt pont elinflálódna az egész hitel. Ő szíve szerint nemmel válaszolna a 10-es pontra, de annyi helyről hallja, hogy Soros György gyűlöli a magyarokat, hogy kihasználja a két hét gondolkodási időt a 10. kérdés megválaszolására.
A Gazdakörben a kérdőív 8. pontjáról, a hazai termékek támogatásáról vitatkoznak. Arató István évek óta kevesli a felvásárlási árat, mégis olcsóbb a TESCO-ban a spanyol vagy görög földieper, mint a magyar. Bár örülne magasabb felvásárlási árnak, mégis attól fél, hogy a még drágább magyar epret még kevésbé vennék a fogyasztók. Persze szíve szerint annak örülne a legjobban, ha nem importálnánk ez EU-ból mezőgazdasági termékeket, de akkor ő sem tudná eladni a mézédes görögdinnyéjét a német piacon. Örül tehát, hogy még néhány napig gondolkodhat a kérdésen.
Határvadász fiataljainknak nagyot változott az életük, amióta megszűntek a tranzitzónák. Eddig az volt a feladatuk, hogy az elfogott határsértőket a hivatalos tranzitzónához kísérjék, de a kormány új rendelete értelmében menekült-kérelmet már csak külföldi magyar nagykövetségeken lehet benyújtani. Éppen ezért nem is értik pontosan a 12. kérdést, hogy az Unió szerint jogellenes a tranzitzónában várakoztatni a migránsokat, amikor nincsenek is tranzitzónák. Talán a haladék ideje alatt kapnak parancsnokuktól eligazítást a kérdéssel kapcsolatban.
A kovácsüzem dolgozói nehéz választás elé kerültek a 11. kérdéssel kapcsolatban. Az üzemre vételi ajánlatot tett egy német cég. Sokan reménykedve, sokan kétkedéssel fogadták a hírt. Tudják, hogy az Audinál sokkal többet keresnek a melósok, de ugyanakkor félnek az elbocsátásoktól is. Viszont ha Magyarország megakadályozná a német üzletet, lehet, hogy mindannyian utcára kerülnének. Minden ebédszünetben erről vitatkoznak, és örülnek a két hét haladéknak.

Rózsika és Marci már két éve boldog házasok. A menyasszonytáncra kapott pénzt addig különféle értékpapírokban fialtatják, amíg nem találnak megfelelő otthont maguknak. Most, hogy a kormány különadót akar kivetni a bankokra, féltik befektetett pénzüket, ezért nem hamarkodják el a 7. pontra adott válaszukat. Ez a kis haladék pont jól jön nekik, hogy megtalálják a helyes választ.


(A mellékelt képek több mint ötven éves úgynevezett szocialista realista festmények. Én pedig elképzeltem, milyen lett volna Rákosi vagy Kádár alatt a nemzeti konzultáció. Hát nem sokban különbözött volna a mostanitól)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése