Parlament

Parlament

2019. december 18., szerda

Játékkonzol öt év után

Amikor megvettük az okostévénket, Kati azt mondta, hogy mindenképpen vegyünk hozzá valamilyen játékkonzolt. Korábban a sógornőméknél is meg Saharéknál is Wii-zések folytak, nagyon szerették a lányok a sportos játékokat is meg a táncosokat.
Öt évvel ezelőtt egy fekete pénteken rendeltem meg a PlayStation 3-at, amihez helyből járt egy vezeték nélküli mozgásérzékelős játékvezérlő, de megvettem hozzá a Move-készletet, ami egy mozgásérzékelős kézi vezérlőből meg egy kamerából állt, valamint két játékot, a Sport Champions 2-t és a Just Dance 2014-et.
Íme, ahogyan Petra teniszezik a játékkal öt évvel ezelőtt:


Később beszereztünk a játékkonzolhoz egy 1TB-s winchestert, így már nem volt akadálya az on-line játékvásárlásnak sem, valamint további kiegészítőink is lettek

  • Súlyzó alakú játékvezérlők a fitness-játékokhoz;
  • Kormánykerék a versenyautózáshoz;
  • Vadászpuska a vadászós játékokhoz.
Sok játékunk 3D-s, illetve mind a sportprogramoknál, mind az autóversenyzéses játékoknál lehetőség van a kettős nézetre: mindegyik játékos a saját nézetét látja egy speciális szemüvegen keresztül, így két játékos egymás ellen teniszezhet, vagy egymás ellen versenyezhetnek egy autóverseny-pályán.
A PlayStation 3-hoz már "Dualshock 3 Sixaxis" játékvezérlőt adnak. A Dualshock azt jelenti, hogy visszajelez, ha pl. autóvezetésnél ütközöl, megremeg a kezedben. A Sixaxis a három térkoordináta irányába való elmozdulást érzékeli, tehát pl. motorversenynél a kanyarodást a játékvezérlő döntésével tudod szimulálni. Ennek ellenére csak egyetlen olyan játékunk van, ami ezt a fícsört kihasználja, a SkyDive, ami egy denevérruhás bázisugrás-szimulátor. 3D-ben játszva elég félelmetes.
Sajnos a PlayStation 3-at is elérte a mesterséges avultatás réme: Bizonyos játékokat már csak PlayStation 4-re vagy 5-re lehet megvásárolni, így Petra bármennyire is szeretné az újabb verziókat, a Just Dance 2018 volt az utolsó évad, ami még játszható PlayStation 3-on.
Ennek ellenére két szempontból még mindig nagyon hiánypótló a cucc:

  • Egy korábbi posztomban már írtam róla, hogy okostévénket úgy elavultatták, hogy már az HBO GO applikáció sem fut rajta. Viszont a PlayStation-ön kifogástalanul működik, így ezen keresztül nézzük az HBO-t;
  • Ez az egyetlen eszköz, amin blueray-lemezt le tudok játszani;
  • Ennek az eszköznek a Spotify applikációja is jó, háttérzenének jól használható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése