Parlament

Parlament

2017. december 7., csütörtök

Orsi újra itthon volt

Megint bearanyozta nekünk ezt az amúgy elég ronda télelőt Orsi és vőlegénye, Szahar ötnapos látogatása.
30-án, csütörtökön érkeztek, és Orsival a Lisztferiről egyenesen volt általános iskolájába, a Lisznyaiba vágtattunk Petra zongora-szereplésére. Kodály halálának 50. évfordulójára rendezett a zeneiskola egy versenyt a növendékek között. Petra a kötelező Kodály-darab mellett Lisztet játszott, elég jól, ugyanis arany oklevéllel jutalmazták.

Orsi rohant tovább a Liszt Ferenc térre találkozni barátnőjével. Meg is jegyezte viccesen, hogy a Liszt Ferenc repülőtérről egy Liszt Ferenc-koncertre ment, majd utána a Liszt Ferenc térre, milyen lisztes nap ez.
Petra viszont a Kolibri Színházba ment az osztályával, úgyhogy Orsi cuccával egyedül mentem haza Bori legnagyobb csodálkozására: Hol a húgom???
Pénteken anya-lánya shoppingolás volt, este pedig vendégségbe voltunk hivatalosak leendő nászunkékhoz, ahol elég sokan összejöttünk: Orsi és Szahar barátai, Szahar szüleinek barátai, sógornőmék és kisebbik lányuk a barátjával.
Jól sikerült az este, finomakat ettünk, hazafelé obligát fotózkodás a Pál család tükörképével, Lápékkal.

Szombaton Orsi birtokba vette új telefonját (One Plus), amit Szahartól kapott születésnapjára, de Szahar szülei vásárolták meg itt Magyarországon. Ezzel egyidejűleg fel akartuk hergelni magyar telefonszámát, ami a ál család egyik legrégebbi száma, még Kati első mobiljának a száma volt 1999-ben. Sajnos a T-com a számot inaktivitás miatt törölte, úgyhogy többé ne hívjátok a 30 236 2022-t, pedig ezt még tudtam fejből.
A lányok mézeskalácssütést terveztek, nem is tudom, mikor voltak így együtt karácsony előtt. Egész szépeket alkottak:




Nálunk ebédelt a nővérem, mindenkit köszöntött, Orsit és Katit a születésnapja, Borit és Petrát a névnapja miatt, meg mikuláskodott is egy kicsit. Este Orsi buliba ment a barátaival, és csak vasárnap délben került elő Szaharral. Vasárnap délután nálunk jött össze a család szülinapi bulit tartani, ezúttal azonban Orsi csak mellékszereplő volt, mert itt volt a kis Zsombor, sógornőmék unokája, akinek szintén novemberben volt a születésnapja.
A vendégek távozása után közösen kezdtünk Star Wars-t nézni, de Orsi az előző átmulatott éjszaka után inkább elment lefeküdni. Hétfőn reggel viszont Petrával a Szilágyiban kezdett, hogy találkozhasson néhány volt tanárával.
A hétfő is nagyon tuti volt, mert kipróbálhattuk azt a társasjátékot, ami az egész világon a népszerűségi listák élére ugrott. Magyar neve Fedőnevek, de Orsi már játszotta Izraelben héberül is. Épp a legutolsó HVG írt a legnépszerűbb társasjátékokról, nem dicsekvésből, de nekünk a top 3 megvan: Fedőnevek, Dixit, Concept.

Kedden napközben Orsi még kiment anyjával a Vörösmarty térre a karácsonyi vásárba, délutánra már csak a szomorú búcsú maradt a repülőtéren.
Ami viszont biztos, az esküvő időpontja 2018. szeptember 16 (nekünk is 16-án volt az esküvőnk, csak júniusban), de Orsi fogadkozik, hogy addig még hazalátogat egyszer.
Viszlát Orsi!

PS. Jaj, majd' elfelejtettem, mondani, hogy hozzánk a Mikulás idén egy nappal korábban érkezett, hogy még itt találja Orsit, aki rendes gyermek módjára előző este fényesre pucolta bakancsát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése