Parlament

Parlament

2017. június 24., szombat

Pistike és az új fiú

Pistike történetét ott hagytuk el, hogy Eduárd elhagyta az osztályt, mert úgy gondolta, hogy ez az osztályközösség már nem felel meg azoknak az elveknek, melyek mentén annak idején a gazdagabb gyerekek szülei megalapították az iskolát. Eduárd távozása után sokan kezdtek aggódni az osztályért. Voltak, akik úgy gondolták, hogy Pistikééknek el kéne hagyniuk az osztályt és vissza kéne menniük a régi iskolájukba. Mások szerint Pistike és haveri köre maradhatna, de az osztályon belül két csoport lenne: egy az alapító tagoknak és azoknak, akik hajlandók elfogadni az alapítók által képviselt értékeket, egy pedig a különutas Pistikééknek.
A válságos napok kellős közepén egy új fiú érkezett az osztályba. Már a neve is furcsa volt: Makron Manó. Ahogyan az már új fiúk érkezésekor lenni szokott, a lányok izgatott várakozással, a fiúk viszont gyanakvóan méregették a jövevényt. Manó viszont egyáltalán nem volt elfogódott, ő maga is gazdag szülők gyermeke, ezért hamar megtalálta a hangot az alapító szülők gyermekeivel, különösen Angélával, a folyton tettre kész, meleg szívű kislánnyal.
Manó és Angéla megbeszélték, hogy közösen próbálnak új lendületet adni az osztálynak, melyre haladéktalanul rövid távú menetrendet kell készíteni. Manó Pistikééknek is megmondta, hogy a 3. B nem hipermarket, az újonnan felvetteknek is szolidaritási közösséget kell vállalni az összes osztálytárssal, ha már elfogadták azt a sok tanszertámogatást, amit az osztály gazdagabbik felétől kaptak.
Pistike igazi külvárosi srác, akit nem lehet csak úgy kioktatni. Rögtön gúnynevet is ragasztott Manóra, elnevezte Mikromanónak, de a háta mögött haverjaival csak Mikropöcsnek csúfolták, aki lányok szoknyája mögé bújik és nem mer szembenézni a fiúkkal. Még a faliújságra is kitűztek egy rajzot:
Pistike meg is mondta Manónak, hogy ő még új fiú, akinek meg kell tanulnia, hogy mik a szokások a 3. B-ben. Ki is hívta rögtön Manót egy fütyihosszúság-versenyre, mert hogy biztosan azért szólt be neki, mert kicsi a pöcse, és ezzel kompenzálja. Manó először szabadkozott, hogy óvodás kora óta ő már nem foglalkozik ilyesmivel, de ha Pistike ragaszkodik hozzá, akkor miért is ne.
A versenyre a második óra utáni hosszú szünetben került sor a fiúvécében. Csak Pistike és Manó voltak jelen, ezért nem tudhatjuk a végeredményt, de kétségtelen tény, hogy utána Pistike azt mondta a többieknek: "Férfiasan kezdődött a barátságunk Manóval".
Manó, az új fiú csak magában dörmögte: "Ahhoz két férfi kellene, Pistike."
Szerintetek melyikük nyerte a versenyt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése