Parlament

Parlament

2017. április 26., szerda

Az én szép okos lányaim


Legalább félévente jelentkezem ezzel a rovatommal, és bár Petránál már három hónapja vége az első félévnek, sőt, Orsi harmadik szemeszterének vizsgaidőszaka is lezárult két hónapja, mégis eddig vártam a legújabb tudósítással. Ennek az az oka, hogy Orsi megpályázott egy nyári gyakorlati lehetőséget Las Vegasban, és izgatottan vártuk az eredményt.
És tegnap megtudtuk, hogy.... MEGVAN!
De kezdjük az elején. Arról már beszámoltam, hogy Orsi meglehetősen jól zárta az első két szemesztert, évfolyamán a harmadik legjobb eredményt érte el, amiért jutalomösztöndíjban részesült.
Orsi a díjátadáson
Ez már elég jó alap volt a pályázathoz. Bori segített neki egy jó önéletrajzot összeállítani, bár valószínűleg ment volna neki egyedül is. Az interjúra már valamikor februárban sor került: Skype-interjú egyenesen Vegasból! Persze Orsinak volt egy tantárgya, humán erőforrás-gazdálkodás, vagy valami ilyesmi, és tananyag volt, hogy milyen egy jó állásinterjú. Pontosan tudta tehát, hogy milyen kérdésekre számíthat és mik a meggyőző válaszok rá. Azt gondoltuk, hogy az interjú után hamar döntenek, de két és fél hónapot várni kellett a válaszra.
Orsi harmadik féléve különben sokkal keményebb volt, mint az első kettő, mert dolgozott mellette abban a szállodában, amiben nyár végén is, és pont az egyetemével szemben van Rehovotban. Így is 87 %-kal abszolválta a vizsgáit, bár Orsi elégedetlen vele.
A munka mellett még arra is volt ideje, hogy purimra (zsidó farsang) jelmezt készítsen magának: szusinak (!) öltözött, íme az eredmény.
Középen Orsi, mint szusi
Nyert is a jelmezével egy Tel Aviv-i szállodában egy éjszakát két főre. Mi pedig már készülünk Izraelbe, június végén lesz a kedvesének, Szaharnak a tisztavatása, amire mi is hivatalosak vagyunk.
Petra a Káli-medencében
Petra félévi bizonyítványával hozta a papírformát, megint kitűnő lett. A kosarazást és a zongorázást folytatja rendületlenül.

Bori munkás hétköznapjait éli, főmunkában egy alapítvány projektkoordinátora, a CEU (!) több kutatási programjában is közreműködik, mint kutatási asszisztens, egy civil szervezetnél pedig önkénteskedik.
Bori a kiállításmegnyitón
Egy korábbi posztomban már beszámoltam arról a kiállításról, melynek egyik szervezője volt. Mind a hivatalos munkája, mind az önkéntes tevékenysége kapcsán gyakran jár külföldre, a tavasszal járt Varsóban és kétszer Berlinben, nemsokára Londonba utazik.
Bori a berlini mackóval
A utóbbi hónap politikai eseményei, a lex CEU és a civil szervezetekkel kapcsolatos törvénytervezet Borit sem hagyta hidegen, több tüntetésre is eljárt.
Hát így telnek a hétköznapjai az én szép és okos lányaimnak.
Az elnyert Las Vegas-i nyári gyakorlat örömére beszúrom ide Elvis Presley legendás dalát: Viva Las Vegas!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése