Parlament

Parlament

2014. szeptember 22., hétfő

Pistike nagymamái

Hűséges blogolvasóim már két és fél éve olvashatnak Pistikéről, a III. B osztályos tanulóról. Olvashattunk Pistike iskolai szerepléseiről, tanáraihoz, öccséhez, szüleihez és osztálytársaihoz való viszonyáról, de nem beszéltünk még két nagymamájáról. Az egyik a lőrinci nagyi, mert Pestszentlőrincen lakik, a másikat pedig egyszerűen csak Ilonagyinak szólítja.

Mivel Pistike szülei nagyon elfoglaltak, a délutánjait mindig valamelyik nagymamájánál tölti, de gyakran a hétvégéket is. Mindkét nagyi nagyon szereti az unokáját és mindent meg is tesz érte.
A lőrinci nagyi rögtön bekapcsolja a tévét, ahogy Pistike megérkezik, hogy nézhesse kedvenc gyerekcsatornáit. Mindig másfajta édességgel várja: fagylalttal, gesztenyepürével, lekváros buktával. Lőrinci nagyinál számítógépezni is lehet, Pistike leginkább a lövöldözős játékokat szereti.
Ilonagyinál minden egészen más. Nála addig nem lehet játszani vagy tévét nézni, amíg Pistike kész nincs a leckéjével, francia nyelvből ki is szokta kérdezni Pistikét, mert Ilonagyi jól tud franciául. Pistikét el szokta küldeni bevásárolni és néha egyéb házimunkára is megkéri. Ilonagyinál sok gyümölcsöt és zöldséget lehet enni, de csak ritkán van csokoládé vagy sütemény. Számítógép egyáltalán nincs Ilonagyinál, de szívesen kézimunkázik, kreatívkodik unokájával.
Pistike panaszkodott szüleinek, hogy őt Ilonagyi nem szereti, és addig nem hajlandó hozzá járni, amíg fel nem hagy unokaellenes tevékenységével. Addig csak a lőrinci nagyihoz jár. Anyukája megpróbálta elmagyarázni neki, hogy Ilonagyi ugyanúgy szereti őt, mint a lőrinci nagyi, de azt szeretné, ha Pistikéből egészséges, segítőkész, kötelességtudó felnőtt válna, aki egyedül is megáll a saját lábán. Viszont Pistike azt állítja, hogy amióta csak a lőrinci nagyihoz jár, sokkal több pontot ér el a Maradj talpon Texasban című lövöldözős játékban, ezért nagy tekintélyre tett szert osztálytársai körében. Azt is elmondta, hogy az osztályban gáz, ha valaki nem látja a divatos délutáni tévésorozat összes epizódját.
Amikor szülei szóvá teszik, hogy amióta csak a lőrinci nagyihoz jár, sokat romlott tanulmányi eredménye, Pistike azt szokta mondani, hogy szülei hagyták magukat félrevezetni.
Ti mit gondoltok, szereti Ilonagyi az unokáját?

2 megjegyzés:

  1. Bocs de elvesztettem a fonalat... Pistike megbukott? Januárban még 4.-es volt. Ráadásul "A"-s.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy Lolka és Bolka rajongó vagyok, de ők sem öregedtek 50 év alatt egy fikarcnyit sem. Pistike is örök.

      Törlés