Parlament

Parlament

2013. július 10., szerda

Sikerült! Pistike győzött!

Egy korábbi posztomban már írtam arról, hogy Pistike - legalább is szerinte - jobban teljesít. Most azonban Pistike arról értesítette szüleit, hogy győzött. Ezt még az iskolai újságban is közzétette.
Arról van szó, hogy amikor Pistike - több társával együtt - ebbe az iskolába került, nagyon rossz volt matematikából, ezért azt mondták neki, hogy amíg nem éri el legalább a 3-as szintet ebből a tárgyból, addig külön eljárás alatt áll. Hogy ez mit jelent? Hát azt, hogy nem mehet el minden osztálykirándulásra, vagy az állatkertbe. Tény, hogy Pistike korábbi tanító nénije nagyon rosszul végezte munkáját, ahogyan arról korábban szintén megemlékeztünk.
Pistike elhatározta, hogy mindenképpen eléri matematikából a 3-as szintet, és ehhez nem veszi igénybe a tanító néni által felajánlott segítségét, nem úgy, mint padszomszédja, Román Palika. Év végére mindketten elérték a 3-ast, de míg Palika a többi tantárgyból is jól teljesített, Pistike sajnos sokat rontott olvasásból és környezetből, a többi osztálytársának sokkal jobb lett az átlaga.
Pistike ellen a szülői munkaközösség vizsgálatot indított és elhatározták, hogy ezentúl fokozottan fognak figyelni rá. Ráadásul az énektanár egy jelentést nyújtott be a tantestületnek, hogy Pistike rendre megszegi az iskolai viselkedési normákat. A tantestület a jelentést megtárgyalta és el is fogadta, még egy intőt is beírtak Pistikének.
Azt hiszitek, hogy Pistike aláíratta az intőjét a szüleivel? Akik ismerik őt, tudják, hogy öntudatosabb annál. Nyílt levelet írt a tantestületnek, melyben kifejti, hogy a tanárok visszaélnek erőfölényükkel és semmibe veszik a tanulók jogait.
Pistike szülei nem szeretnék, ha Pistikét eltanácsolnák ebből az iskolából. Szerencsére ezt egyelőre a tanárok sem akarják. Változatlanul bíznak abban, hogy Pistike kinő a kiskamasz korból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése