Parlament

Parlament

2013. július 18., csütörtök

Az én szép, okos lányaim - 5

Most a nyár közepén írok az én szép, okos lányaimról, pedig Orsi érettségije is már egy hónapja megvolt (minden tárgy ötös, matek és történelem oklevél, az emelt szintű angollal elérte a nyelvvizsga-szintet), Petra is rég megkapta már a bizonyítványt (mindenből kitűnő, ami a jeles fölötti jegy, nevezzük hatosnak).
Orsi az érettségi befejezése óta az autóvezetésre koncentrál, ma sikerült levizsgáznia, előbb lett jogsija, mint Borinak!
Bori viszont a gyakornokoskodás mellett angolt tanult, melynek szintén most érett be a gyümölcse: megvan a felső fokú nyelvvizsgája, mégpedig 80% fölötti teljesítménnyel (grade A). Bori rendszeresen táncol is, ahogy ideje engedi, de a múlt héten egy intenzív kurzuson vett részt, vagyis minden este volt tánc, három alkalommal Orsi is elkísérte. Itt megtekinthetitek. Ja, és persze Bori is jár vezetni, akárcsak Orsi, csak kicsit ritkábban.
Ami Petrát illeti, nincs túl rossz dolga ezen a nyáron. Volt a Mesemúzeum egy hetes táborában, ahol egy filmet készítettek, aztán a Budapesti Történeti Múzeum táborában, ahol a középkori élettel ismerkedtek. Volt egy színjátszó táborban, ahol összehoztak egy színdarabot (ő volt Aphrodité), a múlt héten balett-táborban volt, ahol sok új koreográfiát tanultak meg, pl. ezt:
Ezen a héten a testvéreivel volt itthon, talán ezt élvezte a legjobban. Jövő héten - akárcsak tavaly - egy békéscsabai népművészeti táborba megy nővéremmel és nővérem unokáival, akik alig kisebbek Petránál.
Utána egy hét családi nyaralás: Balatonboglár. Már egy tavalyi posztomból is kiderült, hogy gyermekkori nosztalgia fűz Boglárhoz. Hát most kicsit felelevenítjük ezt a nosztalgiát. További jó nyaralást mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése