Parlament

Parlament

2024. április 21., vasárnap

Viktor kerál és egy új vitéz születése

A csatákbúl mindig győztesen megtérő Viktor kerált régóta erős fejfájás gyötörte. Hogyne gyötörte vóna, amikor a keráli kincses kamara teljesen kiürült, a kerál által veretett bergengóc ezüstdukát már fabatkát sem ért, Bergengócia hű szövetségesei, a pollákok is elpártoltak Viktor kerál mellől, és dölyfös Ejrópa is egyre ellenségesebbé vált egykori hívével szemben.

Amikor Bergengócia ellenségei, az Ejrópából guruló tallérokkal fizetett spionok és krónikások kutakodása által kitudódott, hogy Bergengócia lelki életét vezető Katalin nővér és Zoltán barát egy várbörtönben sanyargó fertezett vérű gyermekrontót titokban szabadon engedett, a kerál főfájása még sokkal erősebb lett. Egy sötét, csillagtalan este már annyira kibírhatatlanná vált a fájdalom, hogy a magos Karmelitába, a keráli sasfészekbe hívatta Bergengócia propagandakovácsát, Antal mestert. Antal mester Viktor kerál propagandavillámainak kovácsa volt, az általa kovácsot villámokat szórta a kerál minden vélt és valós ellenségére szerte az országba és a világba.

- Lépj a trónusomhoz, hű kovácsmesterem, és pörölyöddel sújts a homlokomra, múljék el főfájásom hamar! - így a király.
- Na de felségem, nagy baj is lehet ebbül -  szabadkozott Antal mester.
- Egyet se szabadkozzál, csak lendítsd meg a propaganda pörölyét, és sújts homlokom közepibe.

Háromszor forgatta meg Antal mester pörölyét a feje felett, majd egy erős ütéssel a kerál homloka közepibe sújtott, de olyan erővel, hogy nemcsak a trónterem, nemcsak az egész Karmelita, de egész Bergengócia beleremegett. Kerekedett nagy fényesség, és a kerál fejibül egy ragyogó vitéz pattant ki teljes páncélzatban.


Ámult-bámult a teljes udvarnép, első ámulatábul Viktor kerál ocsúdott:
- Mi a neved, jó vitézem?
- Péter az én becsületes nevem.
- No, édes Péterem, állj be vitézeim közé, küzdjünk együtt Bergengócia ellenségei ellen.
- Engem a keráli propaganda pörölye hívott életre, de nem szolgálatodra, hanem ellenedre - válaszolt fenyegetően Péter vitéz.

Támadott nagy ijedelem-riadalom a Karmelitában, a kerál szórni kezdte propagandavillámait az új vitézre, de annak páncélzatárul úgy siklottak le a villámok, akár a napfény a víz tükrérül. Mire az udvarnép felocsúdott, Péter vitéz - illa berek, nádak, erek - kiviharzott a Karmelitábul.

Azóta Antal mester kovácsműhelyében éjjel-nappal izzik a faszén, dohog a fújtató, kettőzött erővel kovácsolják a keráli propaganda villámait, s mindet Péter vitézre szórják, de ő csak járja Bergengócia napfényes, lankás vidékét és sereget gyűjt Viktor kerál ellen. 

Lészen majd nagy csata és lőporfüst. Legyetek ott ti is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése