Parlament

Parlament

2018. január 4., csütörtök

Dalaim a médiában

Újév délutánján, amikor bejöttünk a sípályáról, felhívtam anyámat, de meg sem hagyott szólalni, hanem lelkendezve újságolta: Pont rólad beszéltek a rádióban!
Az történt, hogy a Klubrádió szilveszteri Kinevetsz a végén adásában az év híreit kommentálták félig viccesen, félig komolyan amolyan Heti hetes stílusban. A Tyukodon mintegy egymillió eurós uniós pályázati pénzből épített 11 kilátótorony ügye került elő, és ezzel kapcsolatban mondta el az egyik szereplő, hogy milyen filmet talált a neten:
Egy hónappal korábban Katival elmentünk a Kinevetsz élő rádiófelvételére (úgy éreztük magunkat, mint egy nyugdíjas klubban, esküszöm, mi voltunk a legfiatalabbak a közönségből), vicces lett volna, ha akkor jön elő ez a hír.
A dalaimnak a neten való szereplését viszonylag könnyen tudom követni, mert maga a YouTube készít jelentést a megtekintések forrásairól. Általában azok a dalok pörögnek igazán, amelyeket nagy hírportálok megosztanak, vagy terjed a Facebook-on. A nyomtatott sajtóban, a rádióban és a tévében megjelenő hivatkozásokat viszont nem tudom ellenőrizni, csak a véletlenen múlik, hogy éppen nézem-hallgatom-olvasom én vagy valamelyik ismerősöm. Így hallotta meg anyám ezt a műsort is kocsonyfőzés közben.
Már az első dalomról, a Trafikdalról is beszéltek a Klubrádióban, Bolgár György betelefonálós műsorában Galkó Balázs színész tett róla említést, Rangos Katalin beszélgetős műsorában pedig Csepeli György szociológus. Mindkét beszélgetést sikerült élőben hallanom.
A TESCO-dal már igazi siker volt, nemcsak a legnagyobb hírportálok hozták le, de többször szerepelt az ATV híradójában (akkor is, amikor bevezették a vasárnapi zárva tartást, meg akkor is, amikor egy év múlva megfutamodva a népszavazástól visszavonták a rendeletet). A NÉPSZABADSÁG (béke poraira) a 2015. március 5-i számában hozta le.
A Felcsúti csucsúra nem hallottam vagy olvastam közvetlen hivatkozást, de sok betelefonáló a Klubrádióban a felcsúti kisvasutat csak egyszerűen "csucsú"-nak hívja, lehet hogy ehhez is van némi közöm.
Ha már a Klubrádiónál tartunk, többektől hallottam, hogy Borlgár György egy felforgató terrorista, be kéne tiltani a műsorát. Nekem pont az ellenkező a véleményem. Tegnapelőtt egy nagyon érdekes beszélgetést hallgattunk Petrával, amíg vittük vissza a kölcsönzőbe a sífelszerelését. Egy betelefonáló a Hős utcai gettó felszámolásával kapcsolatban kifejtette azt a nézetét, hogy azokat az embereket, akik képtelenek a társadalomba beilleszkedni, elnéptelenedett zsákfalvakba kéne kitelepíteni, hogy ne rontsák a levegőt a becsületes emberek között. Bolgár döbbenten visszakérdezett, hogy úgy érti-e, hogy mindenféle bírósági ítélet nélkül, mire a betelefonáló azt válaszolta, hogy igen, így gondolta. Ahelyett, hogy a műsorvezető lecsapta volna a telefont, hogy ez nettó fasizmus, tíz percen keresztül szociológiai előadást tartott, hogy milyen fontos, hogy a társadalom integrálja a leszakadó elemeket nemcsak szolidaritásból, de későbbi sokkal súlyosabb, generációkra kiható bajok elkerülése miatt is.
Ez az az integrációs tevékenység, melyet számos alapítvány sziszifuszi munkával nap-mint-nap végez, átvállalva az államtól ezt a kötelezettséget. Na, most pont ezeket a civil szervezeteket próbálják Soros-bérencnek feltüntetni és ellehetetleníteni. Ilyen például az Emberség Erejével Alapítvány, amit azért próbálnak Pécsről elüldözni, mert Soros Györgytől fogadott el pénzt.
Ezek ellen a dolgok ellen írom a dalaimat, ezek ellen a dolgok ellen szól a Klubrádió.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése