Parlament

Parlament

2016. november 25., péntek

Szabadulás

Budapest nemcsak a romkocsmák, de a szabadulószobák fővárosa is. Először 2013-ban hallottam erről a szórakozási lehetőségről, ugyanis Orsi a barátnőivel az érettségi után részt vett egy ilyen szabaduláson.
A dolog lényege az, hogy egy baráti társaságot bezárnak egy tematikusan berendezett szobába, és a kiszabadulásukhoz szükséges összes információt, tárgyat, kulcsot össze kell gyűjteniük, amelyre egy órájuk van. A lehetséges tematikák nagyon változatosak, de a klasszikus témák a Sherlock Holmes-os, archeológusos, Agatha Christie-s rejtvények megfejtése, és a kivitel lehet családi, kalandos, horrorisztikus sőt néha kicsit gusztustalan is.
Ahogyan én nagyon vágytam arra, hogy 60-ik születésnapomon Segway-ezhessek, Kati szabadulószobás kalandra vágyott, ezért négyesben elmentünk a Mystique Room egyik kalandjára, hogy egy óra alatt megtaláljuk a régészprofesszor örökségét, a fáraók kincsét.
Bori lányomat dicséret illeti, hogy csatlakozott hozzánk, ugyanis ő minden olyan szituációban, ahol be van zárva, és nemcsak helyileg, de időben is be van szorítva, feszélyezve érzi magát. Amikor 2014-ben Orsi két hétre hazalátogatott, egy szabadulószobás programot is szerveztek Borival, de ezt Bori az utolsó pillanatban lemondta, ezért egy gyors színházlátogatást kellett beiktatnunk helyette. Most is végig érződött Borin, hogy feszült, nem érzi jól magát, ezért tényleg nagy-nagy köszönet illeti, hogy anyja születésnapja kedvéért ezúttal vállalta a bezártságot.
Ami magát a kalandot illeti, kellemesen izgalmas volt, de nem volt benne sem horrorisztikus sem gusztustalan elem. Eleinte nehezen hangolódtunk rá a rejtvények logikájára, az utolsó 10 percre gyorsultak fel igazán az események. Alapvetően láncrejtvényekről van szó, vagyis ha megtalálsz egy kulcsot, azzal hozzájuthatsz egy következőhöz, aztán megint egy következőhöz és így tovább. Sok volt a dezinformáció is, nem minden információra, tárgyra, kulcsra volt szükség a játékban, ez is nehezítette a szabadulást. A régész szobája szép, bolhapiacon beszerzett tárgyakkal volt berendezve. És ami a lényeg: a játék végére - némi külső segítséggel - mind a 12 tárgyat sikerült összegyűjtenünk és elhelyeznünk az oltáron, melynek köszönhetően ajtónk megnyílt.
A kaland után otthon már hagyományos születésnapi köszöntés várta az ünnepeltet. Boldog születésnapot Kati!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése