Parlament

Parlament

2014. december 18., csütörtök

Pistike és egy jó barát

Lehet, hogy még nem említettem: Pistike angol nyelvi tagozatos osztályba jár. Az angoltanárt Barát Andrásnak hívják. Barát úr az a fajta bratyizós tanár, aki a tanulókkal való barátkozással akar bizalmat kelteni, ezért a tanulóknak nem úgy kell őt megszólítani, hogy Mr. Barát vagy Mr. Teacher, hanem az órán csak a "my good friend", vagyis "jóbarátom" megszólítás dívik. Persze a háta mögött mindenki csak Goody-nak szólítja, és kinevetik modoros stílusa miatt.
Történt egyszer, hogy valahogy kitudódott, Goody az angol szakkörről kitiltott néhány tanulót. Nem mondta meg mindenkinek, csak az érintett tanulókat tájékoztatta erről. Zsoltiék persze elterjesztették, hogy a háttérben Pistikéék cselgáncs-pénze van, és az egyik kitiltott nem más, mint Réka, aki a dzsúdó-kör pénzeinek nyilvántartásával van megbízva. Réka a botrány kirobbanásakor szüleivel Hajdúszoboszlóra utazott, ezért még azt is terjesztették róla, hogy szökésben van. Mikor visszatért az üdülésből, beismerte, hogy Goddy valóban kitiltotta a szakkörről, mert szerinte (mármint Goody szerint) tudomása van a cselgáncs-pénzek nem megfelelő felhasználásáról, és Réka nem tesz ellene semmit. Réka be is jelentette, hogy haladéktalanul vizsgálatot indít a pénzek felhasználásáról, bár erre Zsolti azt mondta, hogy a pásztor sem a farkast bízza meg a nyomozással, ha fogyatkozni kezdenek a bárányok.
Réka a legközelebbi angolórán nyíltan Goody-nak szegezte a kérdést, miért is tiltotta őt el az angol szakkörről. A ravasz Goody persze angolul válaszolt, és hát valljuk be, Réka nem a legjobb angolos az osztályban, ezért tolmácsot követelt. Pistike viszont felállt, és azt mondta, ha Goddy igazi férfi lenne, akkor kiterítené a kártyáit, majd megfenyegette Rékát, hogy ha nem panaszolja be Goody-t a tantestületnél, akkor másra bízza a dzsúdós pénzek kezelését.
Történt közben, hogy néhány cselgáncsosnál érdekes változásokat lehetett tapasztalni. Ákos a legújabb mobiltelefonjával virított, Csanád pedig egy drága órával dicsekedett. Zsoltiék persze rögtön azt gyanították, hogy csakis a lopott osztálypénzből gazdagodhattak meg ilyen gyorsan, és azonnali vizsgálatot követeltek. Egy régi dzsúdós, Dávid is szóvá tette, hogy egy igazi sportemberhez méltatlan az urizálás. Ákos csak annyit mondott, hogy ő parasztgyerek (azt is hozzátette, hogy sajnos), távol áll tőle a fényűzés, viszont Csanád egyenesen a cselgáncsosok régi bajtárshoz méltatlan hátbatámadásával vádolta Dávidot.
Pistike most Goody-t hibáztatja az egész csetepatéért, azt mondja, az angoltanár ellenségesen viselkedik az osztállyal. Goody viszont azzal védekezik, hogy a jó barátot pont az jellemzi, hogy nemcsak dicséri, de ha kell, kritizálja is barátját, ez neki kötelessége. Váltig azt hajtogatja: I am your good friend, Steve.
Nektek mi a véleményetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése