Parlament

Parlament

2020. január 19., vasárnap

Januári költözések

Amikor kilenc évvel ezelőtt elindítottam blogomat ezen a portálon, rögtön az első posztok között szerepelt cégem költözése. Később a CENTROMATIC továbbköltözött a Budaörsi Repülőtérre, majd tavaly januárban ugyanabban az irodaházban egy kisebb irodába költöztünk át egyetlen megmaradt kollégámmal, majd márciustól mindketten az ERBE-ben kezdtünk el dolgozni. Júliusban ismét munkahelyet változtattam és a SCADANET munkatársa lettem, melynek irodája Őrmezőn volt.
2020 a cégnél megint költözéssel kezdődött, a Ferencvárosba, a Bokréta utcába költöztünk vadonatújan berendezett irodába. Szóval egy éven belül a 4. irodában dolgozom.
Új íróasztalom a Bokréta utcában
Jó ómennek tekintem, hogy a szomszédos épület az a ferencvárosi ház, amely Szabó István A napfény íze című filmjének színtere, a Sonnenschein család háza volt.
A Sonnenschein-ház ma
A ház, ahogyan a filmben szerepelt
Érdekes, hogy kilenc évvel ezelőtti költözésünk kapcsán írt posztomban is felemlegettem A napfény ízét, mint a múlttól való megszabadulás felszabadító érzését.

Orsiék Izraelben beköltöztek Tel Avivba, mert Sahart áthelyezték. Mindketten nagyon örülnek a változásnak, mert az összes barátjuk Tel Avivban él, Tel Aviv egy izgalmas, nyüzsgő nagyváros, ahol sokkal több közös programot tudnak szervezni, és nem utolsó sorban Orsinak mindössze negyed órára van a munkahelye, ahová elektromos rollerrel közlekedik. Új otthonukat bérlik, egy csaknem teljesen berendezett korábbi Airbnb-lakás volt, a Dizengoff utcában található.
Orsiék lakása Tel Avivban
Orsiék kutyája, Molly (kicsit látszik a roller is)

Bori is elhatározta, hogy nem várja meg, amíg anyósom hagyatékának rendeződése után saját lakást tudunk vásárolni, hanem egy munkatársnőjével közös lakást béreltek ki Angyalföldön, a Turbina utcában. A ház egy öreg körfolyosós épület, de nagyon jó környéken, a Forgách utcai metrómegállónál van, Bori a munkahelyét akár metróval, akár a rakparton végigbiciklizve meg tudja közelíteni.
Szombaton átfuvaroztuk a személyes holmijait, vasárnap pedig egy csomó mindent megvásároltunk az IKEA-ban (ágyneműket, konyhai dolgokat, lámpát, elosztókat). Kicsit most úgy érezzük magunkat, mint amikor Bori Amszterdamba repült féléves ösztöndíjjal.
Bori új birodalma még egy kicsit sivár
Ezennel a Pál család üzemi létszáma 3-ra csökkent.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése