Parlament

Parlament

2020. január 12., vasárnap

Orsi néhány napra megint itthon volt

Orsi sógora szalagavatójára négy napra hazajött, Sahart, a férjét csak két napra engedték el. Orsi férjének testvérei is mind a Szilágyiba jártak, a húga, Hili 2018-ban végzett, öccse, Omri pedig idén, 2020-ban érettségizik. Hili másfél éve már Izraelben él, várhatóan Omri is szülőhazájában folytatja majd tanulmányait.
A szerda esti WizzAir járat két órát késett, csak csütörtök hajnali fél kettőkor szállt le, nem sokkal három előtt kerültem ágyba. Fél hatkor azonban már kelnem kellett, mert édesanyámat vittem laborvizsgálatra 7-re a Kapás utcai rendelőbe. Mikor panaszkodtam Orsinak, hogy milyen álmos vagyok, csak annyit válaszolt: Üdvözöllek a világomban. Ő ugyanis három műszakban dolgozik a szállodában, neki napi rutin a kialvatlanság.
Persze Orsi könnyen beszélt, csütörtökön délig alhatott, csak 3-kor találkozott egyik barátnőjével, este pedig a három testvérnek színházi programja volt: A Pál utcai fiúkat nézték meg a Vígben, a szerző lánya szerezte rá a jegyet, Bori ugyanis együtt dolgozik Dés Julcsival, Dés László lányával.
A Pál lányok a Pál utcai fiúkon
Pénteken Orsi Sahar családjával ebédelt, délután már a szalagavatóra készült, este szalagavató, utána buli, szóval Orsit és Sahart csak szombat reggelt láttuk, a mert a buli után Sahar is nálunk aludt. Nekünk pedig a péntek már lázas készülődéssel telt. Majdnem az történ ugyanis, mint az egyszeri kislánnyal, aki Facebookon meghívta barátait a születésnapi partijára, de elfelejtette beállítani, hogy csak az ismerősei lássák az eseményt, ezért a bulin több ezren jelentek meg. Na Kati is meghirdette, hogy Orsi kedvéért családi ebéd lesz nálunk, aztán a vendéglista hirtelen felszaladt 25-ig. Még soha ennyi embert nem láttunk vendégül egyszerre!
Kati szabadságon volt már csütörtöktől és igyekezett mindent beszerezni. Én péntek ebéd után álltam csatasorba: elhoztunk anyósom lakásából asztalokat és székeket, SOS lebontottuk a karácsonyfát, mert útban lett volna, szombat délelőtt pedig igazi vendéglőt rendeztünk be a nappalinkban.
Gyülekeznek a vendégek
Kati háromféle főételt készített: marhapörköltöt nokedlivel, sült kacsacombot hagymás tört krumplival és lila káposztával, valamint lazacot tepsis krumplival, sütőtökös rizzsel, de köretnek volt még petrezselymes rizs és csigatészta. Bori készített tuniszi salátát és kuszkuszos gránátalma-salátát.
Kati sütött még őszibarackos alagutat, Bori pedig mézeskalács-tortát, valamint avokádós csokoládé mousse-t.
A desszertek
Sahar mindig hálás vendég, mindenből evett, amit a Jóisten adott a vízből (lazac), földből (marha) és levegőből (kacsa).
Este, miután a vendégek hazamentek és a romokat sikerült eltakarítani, családi filmezés volt. Megnéztük a BÚÉK című magyar filmet, amely a Teljesen idegenek című olasz film remake-je, de szerintem jobb, mint az eredeti, majd az Aladdin színészes változatát.
Vasárnap késői reggeli után még felugrottunk a Gülbaba türbéhez, amit még mi sem láttunk felújítva. De ez is inkább a közös fotózkodásról szólt.



Már csak egy gyors ebédre maradt időnk, aztán irány a repülőtér.
Szia Orsi, már most hiányzol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése