Parlament

Parlament

2014. január 7., kedd

Pistike és az igazi A-sok

Pistike a 4. A-ba jár, és osztálytársaihoz hasonlóan büszke, hogy A-s, nem pedig B-s. A B-seket szokták is csúfolni a szünetben, valahogy így:

A-sok, A-sok, aranykoronások,
B-sek, B-sek, utcai vécések!

Iskolai tanulmányi versenyeken vagy a sportnapon mindig nagyon igyekeznek, hogy legyőzzék a B-seket. A legutóbb, az osztályok közötti focibajnokságon a döntőben sikerült megverniük a B-sek csapatát. A győztes gólt Norbi rúgta.
Pistike nem focizik, hanem cselgáncsozik. És még néhány fiú az osztályból, meg még egy lány is. Pistike egyben az osztály diákbizottságának az elnöke is. Fontos poszt ez, Pistike dönthet arról, hogy mire költsék el azt a pénzt, amit az osztálykiránduláson sikerült megspórolni. Idén a legtöbb pénzt a cselgáncsozók kapták, jutott nekik új szerelés, a focisták alig kaptak valamit. Amikor ezt Norbi szóvá tette, Pistike és a többi dzsúdós megmondta neki, hogy mivel a fociedzéseket közösen tartják a B-sekkel, Norbi valójában a B-seknek szeretné az A-sok osztálypénzét átjátszani, Norbi valójában idegen szívű. Nem igazi A-s.
Közelednek a diákbizottság tisztújító választásai, és az elnöki posztért - Pistikével szemben - Norbi is elindult. Pistike viszont meghirdette az osztályban, hogy aki továbbra is azt szeretné, hogy a pénzt inkább a cselgáncsozók kapják, lépjen be az Igazi A-sok Csapatába, és igyekezzenek minél több osztálytársukat meggyőzni arról, hogy aki nem Pistikét és a dzsúdót választja, az nem igazi A-s, hanem a B-sek bérence. Ezt persze sokan megütközéssel fogadták, mert jól emlékeztek még arra a meccsre, melyen a focisták hősies küzdelemben legyőzték a B-seket.
Most Pistike kibérelte az iskolai újság 3. és 4. oldalát, ahová Az A-sok Krónikája címmel helyezhetnek el írásokat. Persze főleg dzsúdós barátai írnak bele hangsúlyozottan pozitív kicsengésű írásokat a cselgáncs szépségeiről, meg arról, hogy milyen jó A-snak lenni.
Norbi megállapította, hogy Pistike nemcsak a dzsúdóban, de a demagógiában is fekete öves. Reméli, hogy még sok osztálytársa emlékszik arra a legendás meccsre, és mégis csak van esélye az elnökválasztáson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése